Inseamna ca ai o infectie activa cu herpes. Nu nea-i spus care herpes (adica 1 sau 2), asa ca nu-ti pot spune daca oral sau genital. Daca ai infectie orala, nu afecteaza copilul. Daca ai infectie genitala, copilul poate avea malformatii, trebuie sa mergi cat mai repede la ginecologul care iti supravegheaza sarcina pentru investigatii suplimentare. Mergi repede la medic, fiindca mai ai cam o saptamana in care poti lua decizii.
Herpesul este o bacterie un virus care nu mai iese din organism o data ce l-ai avut acum il vei avea toata viata:d...
Sarcina nu stiu cum tio poate afecta, depinde de organismul tau,,, trebuie sa mergi la doctor si il da el un regim special sau ceva medikamente ca sa nu intre in contact cu fatul.
HERPESUL GENITAL
(HSV2 = herpex simplex virus 2)
Infectia cu herpes genital (HSV2) este foarte frecventa si se transmite in urmatoarele conditii:
* prin contact sexual
* in timpul nasterii de la mama la fat
Herpesul
Dintre tipurile de virusi herpes existente doua sunt foarte raspandite: tipul I (HSV1) care apare la buze (herpesul buzelor), si tipul II (HSV2) care apare in zona genitala (herpesul genital).
HERPESUL BUZELOR
(HSV1 = herpes simplex virus 1)
Transmiterea de HSV1 (herpes al buzelor) are loc de obicei prin sarut. Dupa o perioada de incubatie de cateva zile, pana la cateva saptamani apare o vezicula la nivelul buzei, insotita de febra si alte simptome asemanatoare gripei. Timp de aproximativ 10 zile infectia va fi vizibila dupa care semnele vor disparea. Virusul va ramane insa prezent in celulele nervoase, iar infectia va putea recidiva.
HERPESUL GENITAL
(HSV2 = herpex simplex virus 2)
Infectia cu herpes genital (HSV2) este foarte frecventa si se transmite in urmatoarele conditii:
* prin contact sexual
* in timpul nasterii de la mama la fat
Simptomele si evolutia bolii
Primo-infectia dureaza intre 15-20 de zile, perioada in care persoana infectata este foarte contagioasa. Apar urmatoarele simptome:
* Febra si eruptie, mici vezicule la suprafata organelor genitale sau regiunii anale care se vor sparge dand nastere unor ulceratii foarte dureroase.
* Ganglioni mariti in regiunea inghinala
* Febra
* Simptome asemanatoare gripei
Veziculele si ulceratiile se pot vindeca de la sine, virusul va ramane insa in stare latenta in celulele nervoase, iar in cazul in care sistemul imunitar va fi slabit (din cauza stresului, oboselii, expunerii excesive la soare, frigului, depresiilor imunitare, febrei, menstruatiei, sau raporturilor sexuale traumatizante) vor aparea noi simptome.
Virusul poate recidiva de multe ori in cursul vietii.
Tratamentul
Tratarea infectiei prin administrarea de aciclovir (crema sau comprimate) calmeaza durerile si grabeste vindecarea veziculelor sau a ulceratiilor. Trebuie mentionat faptul ca nu exista un tratament care sa duca la vindecarea definitiva a herpesului.
Se recomanda:
* evitarea raporturilor sexuale, chiar si a celor protejate pana la cicatrizarea leziunilor
* Ingrijiri locale, spalarea leziunilor cu sapun, uscarea zonelor afectate
* Leziunile trebuie lasate sa se usuce in aer liber
* In cazul durerilor se poate administra aspirina sau paracetamol
*
Nu se recomanda:
* folosirea in comun a prosoapelor
* acoperirea leziunilor
* utilizarea de alifii sau antibiotice fara a consulta un medic de specialitate
* Atingerea ochilor in timpul puseelor, pentru a nu-i infecta
bafta:*
Sarcina ushoara, si nu te stresa, pentru ca afectezi copilul mult mai mult decat o face herpesul:*
Draga daniela,tratamentul virusului herpetic s-ar putea doar sa-ti afecteze copilul,si de asemenea si netratarea lui (vb de herpesul genital),in strainatate se gasesc tratamente naturiste care nu afecteaza fatul, iar tu tr sa te tratezi cit de repede ca pina la nastere sa fie in stadiu pasiv herpesul tau ca sa nu se transmita copilului, sigur ca ar putea prin circulatia sanguina sa fie afectata deja sarcina insa cu trat.se poate elimina riscul sa-l contamineze, daca iti doresti sarcina sa o pastrezi apeleaza la cineva care ti-ar putea rezolva problema dar cit de urgent, iti doresc sanatate si la fel copilului tau