anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

sunt in clasa a 9 si stau in caminul liceului. E stresant locul nu sunt obisnuit ma simt singur si ma stresez in legatura cu scoala ...ma gandesc in fiecare zi la ziua urmatoare ca va fi greu si o sa am ghinion dar cand ajung la scoala e OK (cat de cat) dar totusi nu ma pot controla si ma stresez super tare.Am ales aceasta categorie pentru ca stiu ca de la stres impreuna cu alti factori dar in principal stresul se pot "instala" anumite boli de care nu vreau sa am parte si as vrea sa va cer sfatul poate unii dintre voi ati fost in aceiasi situatie sau stiti cum sa ma calmez sa nu ma gandesc la rau daca va fi oarecum bine...ma gandesc la ziua de vineri si abia astept sa ajung acasa la mine:X Cred ca cu timpul o sa ma obisnuiesc SPER dar pana atunci ce fac? ceva cu care sa omor plictiseala sa fac ceva """"'

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| *Lyttle.me* a răspuns:

Hey!
Iesi cu fostii tai colegi daca nu te intelegi bine cu cei noi.
Iesiti la suc, mergeti sa ma plimbati, radeti cat incape si ai sa vezi ca iti ridica moralul asta. E normal, daca stai inchis in camera aia innebunesti. Iesi din rutina zilnica si-ti vei reveni.
Capu`sus!winking

| *Lyttle.me* a răspuns:

Sa va***

| dana85 a răspuns:

Nelinistile tale sunt normale la varsta ta.Ai inceput o etapa noua in viata ta, iar teama de necunoscut e fireasca.Dar nu lasa sa se instaleze in viata ta, iar ca sa ai incredere in tine si in ziua de maine, incearca sa fii pregatit la scoala, respecta programul de somn, fa sport, inconjoara-te de prieteni de la care ai ce invata..SI NU UITA CA VINE VACANTA happy

| samiZiciPompier a răspuns:

Asa eram si eu cand stateam la caminul facultatii. Ma gandeam numai la ziua de vineri cand o sa ajung acasa, ma stresam inutil ca nu eram obisnuit sa stau in camera cu inca 3 persoane, stateam uneori retras si nu socializam. Si acum ca nu mai stau la camin imi pare rau ca am fost asa. Tu acum ar trebui sa vezi partile bune si sa profiti de ele. De exemplu, iti poti face multi prieteni prin camin, te poti intalni cu ei mereu, te poti distra cu ei. nu sunt nici parintii cu tine sa stea pe capul tau (gandeste-te ca la bloc nu e acealsi lucru). O sa te acomodezi imediat asa, si scapi si de stres. De fapt viata la camin e frumoasa, numai sa stii sa o traiesti. Nu mai astepta ziua de vineri, ca oricum timpul zboara repede, traieste acum! big grin

| IonuţR1995 a răspuns:

Esti nelinistit pentru ca esti departe de familie si nah scoala/liceu noua/nou esti si boboc. Ai sa vezi cu timpul de obisnuiesti. Succes la scoala happy

| XxAndreiMasterxX a răspuns:

Pai mai bine te duceai si tu la un liceu de la tine din oras sau daca stai la tara la un liceu din orasul respectiv 8km sa zicem si faceai naveta era mai simplu.