| Ip0cRiT a întrebat:

Salut.
Sunt nou pe-aici, dar nu cred ca va fi un impediment pentru mine in a ma acomoda cu tot ce tine de aceasta comunitate.
Pana la urma, trec la subiectul care ma framanta de ceva timp, si anume: sanatatea mea in general ( cu accent pe partea psihica ).
Problema a inceput cand eram in clasa a IX-a la liceu. Practic, fiind la inceputul adolescentei, am fost prins, ca un licean naiv si lipsit de informatie, in "capcana" masturbarii. Iar aceasta situatie a continuat pe tot parcursul clasei a IX-a respectiv a X-a. Dupa acesti 2 ani am incercat prin orice metoda ( sport, gasirea unei preocupatii, orice cale care sa ma scoata din plictiseala ) sa scap de acest viciu, si am reusit, in ciuda faptului ca sanatatea mea se agravase ( efectiv, problema s-a cronicizat; imi era dificil sa ma controlez, credeam ca innebunesc ).
Binenteles, dupa perioada asta lunga si agitata, s-au resimtit si efectele pe termen lung, cum ar fi pierderile de memorie, lipsa de concentrare, de atentie, si nu in ultimul rand, am slabit extrem de mult.
Acum sunt oarecum bine ( nu in totalitate, parca nu mai sunt acel om de la inceputul liceului, atunci cand eram sanatos ), m-am ingrasat chiar, dar am intampinat o alta problema vizibila oricui: fata mea cenusie, inchisa la culoare, cu o usoara nuanta de negru in apropierea ochilor, de parca nu as fi dormit niciodata.
Daca in albumul de la sfarsitul clasei a VIII-a aveam o nuanta mai deschisa a pielii de pe fata, o fata care practic arata tanara cu o piele flexibila, acum arat ingrozitor. Este adevarat ca sufar de acnee, am cosuri multe, dar efectiv am inceput sa am o piele mai rigida, uscata, fiind nevoit sa folosesc o crema hidratanta, pentru a nu arata ca un zombi!
Probabil ca culoarea inchisa a fetei, si faptul ca arat distrus, parca nedormit cu zilele, ca un zombi, s-ar putea datora unei afectiuni a ficatului ( cauzata la randul ei de pierderea masiva a energiei din cauza masturbarii ).
O fi maturizarea de vina sau masturbarea?
E ingrozitor, dintr-un pusti frumusel, am ajunz un mort umblator;(
PPS: Accept orice fel de comentariu, nu ma supar.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Problemele tale nu au nicio treabă cu masturbarea.

| SkyPilot a răspuns:

Foarte putin probabil sa fie de la jocul cu mana.
Examineaza mai degraba regimul tau de viata: dieta, somn, exercitii. Fa si analize; e foarte posibil sa ai probleme cu ficatul, dar nu de la ce crezi tu.
Parerea mea este sa vezi doctorul de familie; nu-i spune de vechiul tau obicei, dar spune-i ce probleme ai. Nu vreau sa te panichez, dar ai putea avea o boala mai grava nedescoperita. Cu cat rezolvi problema mai repede, cu atat mai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Masturbarea nu are legatura cu memoria sau lipsa atentiei.
Cum doamne iarta-ma sa spui ca suferi de o afectiune a ficatului din cauza masturbarii?
Iti sugerez sa mergi la un psiholog.

| anonimaalee29 a răspuns:

Ar ajuta si niste analize mai amanuntite, sa vezi daca ai vreo problema de sanatate, si un control la dermatolog. Daca nu exista probleme de sanatate poate fi din vina masturbarii. Incearca sa gasesti o iubita si sa-ti faci o relatie stabila ca sa poti face constant sex cu ea, pentru a inlocui masturbarea.