| thanksforhelp a întrebat:

Știu că sunt multe întrebări pe această temă. Am vârsta de 21 ani, sunt băiat. Aș mai putea crește în înălțime? Am 1.70 și sunt cam nemulțumit de asta.
Am înțeles că un endocrinolog îți poate spune daca mai ai șanse să crești. Este adevărat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu, din pacate cresterea ta s-a incheiat la 20 de ani.

| sierra1 a răspuns:

"Am vârsta de 21 ani Aș mai putea crește în înălțime?"

ți-ai cam ajuns limitele (de inălțime)

"sunt cam nemulțumit de asta" - invață să treăiești cu asta

| iulian1302 a răspuns:

Buna! Cresterea in lungime a oaselor se realizeaza cu ajutorul cartilajelor diafizo-epifizare. Acest proces de crestere in lungime are loc in perioada pubertatii si se termina in jurul varstei de 18 - maxim 20 de ani (in cazuri speciale). Daca acum ai 170 de cm, cel mai probabil ca aceasta inaltime este definitiva si nu prea mai exista sanse sa cresti in lungime! Endocrinologul iti poate spune in urma efectuarii unor analize speciale daca exista ceva dereglari hormonale care impiedica procesul de dezvoltare a oaselor in lungime. Endocrinologia nu se ocupa in mod special cu studiul cresterii oaselor, endocrinologia se ocupa cu studiul hormonilor precum si cu actiunea acestora la nivelul organismului. Exista o sansa sa stimulezi cresterea oaselor in lungime daca practicai un sport in acest sens (spre exemplu baschet sau inot). Acest lucru il puteai face (repet) pana in jurul varstei de maxim 20 de ani. Acum, din punctul meu de vedere, este prea tarziu sa mai faci demersuri in acest sens.

| Monzon a răspuns:

Eu am crescut după 22

| thanksforhelp explică (pentru Monzon):

Și ce înălțime ai?

| Monzon a răspuns (pentru thanksforhelp):

1.80

| thanksforhelp explică (pentru Monzon):

Ai făcut sport sau pur și simplu ai început să crești?

| Monzon a răspuns (pentru thanksforhelp):

Pur și simplu am mai crescut câțiva cm după varsta asta