Nu stiu cat esti de mic dar esti extrem de naiv daca ajungi sa crezi un oarecare care-ti spune taman pe dos, de cum ar trebui sa fie sanatos si indicat pentru tot omul.
Tu chiar nu vezi ca TOATA lumea merge noaptea la culcare, ca asa este sanatos si normal?
Doar un bolnav psihic ar putea sa-ti spuna sa nu mergi la culcare, cand este intuneric afara!
Culcare trebuie sa fie la ora 10 seara cel mai tarziu, ca creierul si corpul nostru sa primeasca hormoni vitali lor si sa se refaca in timpul somnului.
Tu ai pierdut enorm pe timpul verii acesti 2 hormoni care nu s-au mai produs deloc, deaorece ei se produc NUMAI cand dormim intre orele 10 seara si 2 noaptea.
Hormonii serotonina si melatonina sunt vitali bunei functionari a creierului si oraganelor interne. Neproducerea lor din cauza ca te culci dupa 2 noaptea, poate declansa boli psigice grave. Totul incepe cu ameteli, dureri de cap, lipsa deconcentrare, oboseale excesiva, depresie, anxietate, atacuri de panica, paranoia, schitofrenie, boli de ficat si pancraes, diabet, cancer.
Deci, pe viitor: culcarea obligatorie la 10 seara, ca sa nu ai probleme cu creierul si cu organele interne, sa poti creste si dezvolta ca orice copil si om, sanatos si armonios!
Nu este adevarat ca te imbolnavesti atata timp cat dormi destul, de obicei 6-8 ore, daca ai o alimentatie decenta, daca mai iesi si pe afara sa fi expus la soare, daca faci putin sport, etc.
Totusi, daca incepe scoala si incepi orele de dimineata va trebui sa iti reglezi programul de somn altfel vei ajunge sa te imbolnavesti, nu te vei putea concentra, etc.
In plus este stupid sa spui ca te culci devreme avand in vedere ca in acest context acele "devreme" se raporteaza la durata programului de somn. Daca trebuie sa te trezesti la 07:00 si programul tau de somn este de 8 ore atunci cand te culci la ora 23:00 nu te culci devreme ci chiar la fix.
Salut, și eu sunt in aceeași situație ca tine, toată vara m-am culcat numai între orele 02:00-04:00 dar începând de săptămâna asta am început sa ma culc intre orele 23:00-01:00, orele la care ma culcam si in timpul școlii pentru a nu ma da peste cap atunci când începe scoala iar cât despre părinții tai nu știu sa ți explic, depinde cat de bine te înțelegi de fiecare, e mai bine sa rămâi cu cel cu care te înțelegi cel mai bine. Și eu am părinții despărțiți si stau câte 2 săptămâni la fiecare?
Madrid e mai la Vest decat Londra, dar are fus orar central-european. Asta e o conventie. A doua conventie este ora de vara. Deci afirmatia cu culcarea depinde de doua conventii subiective.
Dap, Mardid 22 iunie 2022, ora 22:00, Soarele a apus de 12 minute.
Deci afirmatia "culcarea obligatorie la ora 10 seara fiindca numai cand dormim intre 10 si 2 noaptea, se produc cei doi hormoni vitali creierului: serotonina si melatonina" n-are nimic obiectiv in ea, dar absolut nimic. Nu e doar o afirmatie bizara, ci e afirmatia unei persoane care nu reflecteaza la ce afirma. Sau, cum se mai spune, vorbeste gura fara ea.