| Ghost01 a întrebat:

Salut, tocmai ce am aflat recent ca ma incadrez perfect in simptomele sindromului klinefelter si as vrea sa stiu daca se poate incepe un tratament pe cont propriu fara a trebui sa ma duc la spital.Am 19 ani si din cate am citit am inteles ca am nevoie de injectii cu testosteron in cantitati mici daca am 11-12 ani si in catitati mari daca sunt aproape de perioada te adult-tanar. Vreau sa stiu daca pot incepe tratamentul pe cont propriu sau trebuie sa merg mai intai la spital.As vrea pe cat de mult posibil sa evit spitalul daca se poate.(Va rog sa nu va dati cu parerea deloc daca nu stiti despre ce este vorba).Va multumesc mult

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| PeFuga a răspuns:

Pentru a se stabili nivelul de testosteron trebuie facute analize. Acestea se fac in spital sau la laborator, dar cu trimitere de la medic. Daca te uiti in oglinda nu vezi cati cromozomi ai si cat testosteron, asa ca lasa prostiile si mergi la medic. Nu trebuie sa ii spui ca ai citit pe net un articol si ca tu crezi ca suferi de cutare sindrom. Faci analize de sange (care oricum trebuie facute periodic) in urma carora medicul iti va spune daca ai sau nu vreo afectiune. De asemenea iti va recomanda si tratament adecvat.

| BogdăneI a răspuns:

Nu cunosc sindromul insa este ABSOLUT NECESAR sa vizitezi un medic urgent.
Nu te mai lua dupa Dr. Google pentru ca spune foarte multe prosti. Am avut si eu o iritatie la ochi odata si am facut prostia sa caut pe google. Se ajungea la orbire si chiar cancer conform Dr. Google insa in realitate era o simpla inflamatie!
Si oricum, testosteronul nu se cumpara asa oricum. Substantele dopante interzise sunt pe baza de testosteron.
Fugi rapid la medic si lasa internetul ca nu e bun cand vine vorba de sanatate.De-asta exista medici! Daca era atat de bun internetul nu mai existau!
Multa sanatate!