| Constantin_Alexandru_1992 a întrebat:

Acu 2 saptamani m-am operat de hernie inghinala, m-am operat clasic la spitalul de stat, a zis ca am avut o hernie inghinala strangulata si pot sa reincep activitatea fizica dupa 1 luna!
In legatura cu sala daca ar fi sa ma duc peste o luna ce exercitii sa evit sau ce sa nu fac, banuiesc ca mai sunt sportivi care s-au operat si le-a fost frica de chestia asta... voi cum ati procedat?
Si am mai auzit ca daca lucrez abdomenul din mai multe ungihuri pot intari zona iar hernia nu va mai iesi, este adevarata chestia asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

La hernie inghinala, se evita sportul, ridicarea de greutati si in special folosirea burtii, cel putin 3 luni, ca risti sa se rupa operatia, asa cum a patit taica-miu. Nu, nu glumesc, nu faci nic un fel de efort fizic la burta, ca nu intareste nimic, dimpotriva, hernia inghinala s-a facut din cauza efortului fizic foarte mare!

| Constantin_Alexandru_1992 explică (pentru Violleta2022):

Am inteles, debea e a doua saptaman de cand m-am operat mai trebuie sa mai astept...

| Dumitruionutz3 a răspuns (pentru Constantin_Alexandru_1992):

Salut! In prezent ai o viață ca înainte de hernie? Și eu cred ca am hernie dar mi-e frica că nu mai pot munci intens.(adică să ridic greutăți)

| Dumitruionutz3 a răspuns (pentru Constantin_Alexandru_1992):

In prezent poți ridica greutăți ca înainte? Te rog frumos sa îmi răspunzi!

| ancaval a răspuns:

Nu pot să cred că vrei, sau aștepți, răspuns de la străini. Ești din 92? Mergi și vorbește cu medicul. Operația, indiferent ce fel de, necesită recuperare. Recuperarea înseamnă repaus. Tu amu vrei să muți munții din loc, sau ce?

| RaAlexandra a răspuns:

Din ce stiu, de la efort poate reaparea...asa ca ai grija. Mai cere o parere avizata de la un medic sau cineva care are cunostinta