| 10Bubico a întrebat:

Acum 1 ora am fost la stomatolog ca am un dinte cariat si unul spart! Mi-a zis ca o sa imi puna pivoti! Ce sunt pivotii? Se vade urat cu ei in gura? Cum se pun? Daca imi pune imi imbraca pivotii? Daca imi imbraca pivotii, mi-i imbraca si in fata si in spate?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| SkyPilot a răspuns:

Pivotul nu se vede, este ceva de metal care il ajuta sa reconstruiasca dintele, dar va fi complet in interior. Poate sa puna o coroana (ceea ce numesti tu imbracat) sau nu, asta discuti cu stomatologul. Iti pune coroana daca dezastrul e foarte mare si/sau ai nervii scosi.

| 10Bubico explică (pentru SkyPilot):

Imi scose un nerv si mai are unul! cat de mare e pivotul? Daca nu mi-o imbraca inseamna ca mi se va vedea fierul acela? Dureaza mult un pivot?

| BJK1903 a răspuns (pentru 10Bubico):

Nu este mare pivotul,este foarte mic. Se imbraca, iti pune o coroana si nu o sa vezi nimic doar o masea noua. Nu dureaza mult, iti v-a luat masura pentru pivot si dupa cateva zile o sa iti pun o coroana de proba ca sa vada daca se potriveste si dupa ti-l cimentuieste si gata. Nu trebuie sa iti faci griji, pentru ca n-ai pentru ce. Nu o sa ti se vada fierul, si eu am o coroana din motiv ca mi s-a spart si mie o masea. Si acum nu am nici o problema e o masea ca celelalte. Numai bine

| SkyPilot a răspuns (pentru 10Bubico):

Nu dureaza mai mult decat in mod normal, poate doar ceva minute. Pivotul e mic, cativa mm. Nu se va vedea nimic din el indiferent daca iti pune sau nu coroana. Dar e aproape sigur ca iti pune, cand ajungi sa ai nevoie de pivot, nu a mai ramas mare lucru din dinte.

| 10Bubico explică (pentru SkyPilot):

Eu am spart un incisiv si am dintele de langa incisiv cariat si a zis ca o sa imi puna pivot! Cam cat o sa dureze pivotul? Cati ani rezista?

| SkyPilot a răspuns (pentru 10Bubico):

Cat rezista depinde de cat de bun e doctorul si de felul in care ai grija de dinte. Nu pivotul se strica ci dintele in jurul lui. Eu am unul de mai bine de 10 ani pe o masea din spate.