| clark41 a întrebat:

acum 12 zile am facut entorsa la glezna stanga, doctorul mi-a spus ca e o entorsa mai serioasa.
Mi-a dat 10 zile ghips numai in pat, m-am dus dupa 10 zile si acuma am primit inca 7 zile de pat insa fara ghips.Am 2 intrebari
1)Cand o sa ma vindec incat sa pot umbla?(ma dau si cu crema si pun si gheata pe picior) PS:glezna e umflata si am cv. albastru pe el
2)Am pierdut toata masa musculara la gamba la piciorul stang...cand o sa mai am masa acolo?
funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

1.Probabil ca ai o entorsa de gradul 2 sau de gradul 3, ambele mai grave decat cea de gradul 1.Pana nu va dispare edemul (umflatura) medicul nu-ti va permite sa calci cu piciorul afectat.
2. Musculatura gambei se reface pe parcursul etapei a doua a tratamentului entorsei, respectiv a celui fizio-kinetoterapeutic.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Noi nu sunte m doctori, cind ai fost la doctor de ce nu l ai intrebat? data viitoare cind mergi la control, intreabă medicul care te a ingrijit, de la el vei primii raspunsuri oficiale si schemă de tratament, si poate vei avea nevoie de gimnastica de recuperare fizioterapie, vezi ce zice domnu doctor. sanatate multă.