| 0RASPUNS0 a întrebat:

Salut TPU acum 5, 6 ore am fost într-un lac sa înot ca tot a venit vara.Problema este ca m-am înțepat în ceva nu știu în ce dar rana este destul de mare... după înțepătura am mai stat în apă apoi mi-am pus betadină și baneocin...se mai poate infecta? S-a creat coaja

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca s-a creat coaja inseamna ca este in curs de vindecare, mergand spre bine.
Evita sa mergi la acel lac unde probabil sunt sticle sparte si bucati de metal pe fundul lui, putand sa te tai in cap, pe fata sau cine stie unde, cand te tot scufunzi, nemaifiind atatd e norocos ca prima oara.

Evita sa mergi la balta, lac sau strand in urmatorele 2-3 saptamani, pana trece buba si cade coaja, fiindac se poate infecta daca se umezeste si intar apa murdara.

| 0RASPUNS0 explică (pentru Violleta2022):

Da...de nu o sa mai merg pana în trece.și dacă mai merg îmi iau adidasi și încerc sa nu mai atin fundul lacului

| Brizbriz a răspuns:

Daca are coaja, si nu doare, atunci nu prea mai poti face infectie
totusi, eu mi-as face anti-tetanos, doar ca sa suflu in iaurt, mai bine pierd 1h si ma inteapa (iar eu URASC ACELE) decat sa sufar ca dracu', DEGEABA

| Catalin77945 a răspuns:

Cred ca ai scapat daca zici ca ti s-a facut coaja deci nu cred ca se mai infecteaza, dar in acelasi timp, sa mergi la urgente pentru un vaccin asa preventiv nu strica de asemenea

| Ievi a răspuns:

Se infecteaza si mori, nu e pierdere

| 0RASPUNS0 explică (pentru Ievi):

A frumos...pe la ce ora sa fiu pregătit