Atacurile astea nu apar fara un motiv. Te-ai gandit vreodata la asta? Si esti sigur ca ele apar ca urmare a sanatatii proaste? Daca motivul ar fi altul? Te-ai gandit vreodata la asta? La ce te-ai gandit in ultima vreme? Fac pariu ca ai multe ganduri, ganduri despre alte lucruri, sau asa crezi tu, ca sunt despre alte lucruri. Ai ganduri la diverse intamplari sau diverse persoane, ganduri care poate au totusi legatura cu asta, dar pana acum nu ai realizat.Te-a suparat cineva ultima vreme? Sau a avut loc vreo intamplare/un eveniment care te-a suparat in ultima vreme? Nu cumva aceeasi persoana sau intamplare/eveniment care te-a suparat in ultima vreme te-a suparat si acum 6-7 luni? Iar daca nu, nu cumva intamplarea sau persoana care te-a suparat recent ti-a amintit de acea intamplare sau persoana care te-a suparat acum 6-7 luni? Cum te-ai simtit acum 6-7 luni? Daca te-ai panicat, ti-a batut inima mai tare. Ce alte reactii fizice ai avut cu privire la asta (in afara de batutul inimii mai tare)? Si cum ai reactionat in legatura cu asta? Ce ai facut sau ce ai spus? Acum 3 luni ai trecut peste intamplarea care te-a suparat sau nu? Daca da, cum crezi ai reusit sa treci peste asta? Daca nu ai trecut peste asta, de ce crezi ca nu ai trecut peste? Ce crezi ca ai fi putut face ca sa treci peste? Daca acum 6-7 luni te-a suparat o persoana cum ai reactionat? Te-ai certat cu persoana sau nu? Ai iertat persoana? Mai vorbesti cu acea persoana? Daca da in ce relatii esti cu ea, bune sau rele? Crezi ca modul in care ti-ai gestionat problema atunci a fost bun sau nu? Daca a fost bun de ce a fost bun? Crezi ca a fost atat de bun incat l-ai putea folosi din nou? L-ai folosi acum? Iar daca a fost rau, de ce a fost rau? Ce ai fi putut face sau spune atunci altfel, astfel incat modul de gestionare a problemei sa nu mai fie rau? Daca acum te-ai lovit de aceeasi problema (referitoare la o intamplare/un eveniment sau o persoana) sau de una asemanatoare cum te-ai simti? Daca te-ai panica, ti-ar bate inima mai tare. Ce alte reactii fizice ai avea cu privire la asta? Si cum ai reactiona in legatura cu asta? Ce ai face sau ce ai spune? Ai face totul la fel ca atunci sau ai face totul sau doar anumite lucruri diferit fata de atunci? Daca ai face totul la fel, de ce ai face la fel? Ce modalitti ai folosi? Daca ai face totul diferit, de ce ai face totul diferit? Si prin ce modalitati ai reusi sa faci lucrurile diferit? Daca ai face doar anumite lucruri in mod diferit fata de atunci, care ar fi alea? Si prin ce modalitati ai face lucrurile diferit? Indiferent ce varianta ai ales (daca ai face totul la fel, daca ai face totul diferit sau daca ai face doar ceva diferit si ce modalitati ai folosi pentru asta) crezi ca ti-ar rezolva problema? Daca nu esti sigur, de ce nu esti sigur? Ce ar putea merge prost si daca ceva ar putea merge prost ai putea impiedica asta? Daca da, cum ai putea impiedica asta? Daca nu, de ce nu crezi ca ai putea impiedica asta? Ce alte modalitati ai putea folosi? Daca nu crezi ca ti-ar rezolva problema, de ce nu crezi ca ti-ar rezolva-o? Ce alte modalitati crezi ca ai putea folosi pentru a o rezolva? Nu-mi raspunde mie la intrebari, raspunde-ti tie, la tine in cap sau pe o hartie pe care sa o tii pentru tine, la intrebarile pe care ti le-am pus eu aici. Ce crezi ca am incercat sa fac? Am incercat sa te ajut sa gasesti cauza/cauzele problemei si sa te ajut sa gasesti/sa alegi solutia/solutiile potrivite pentru rezolvarea ei. Nu le poate gasi altcineva in locul tau. Eu pot sa incerc sa te ajut sa le gasesti, dar nu le pot gasi fara ajutorul tau. Raspunsul sta in tine!
Pentru atacuri de panică îți recomand un supliment alimentar natural 100%: https://www.comenziforever.ro/......jelly-ID10