| MirelCiobanu a întrebat:

acum cateva zile (duminica) m-am taiat intr-o tabla in talpa, am fost la urgente si am fost cusut apoi bandajat(6 fire) astazi am observat ca pot sa calc fara presiune mare in picior, pana sambata ar cam trebui sa-mi treaca pentru ca am meci la fotbal. Ce ziceti, este mai bine sa o tin bandajata ca pana acum sau sa o las libera?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Bizon95 a răspuns:

Daca nu mai ai nici un fel de lichid (sange, limfa, puroi, etc.) e mai bine nebandajata pentru ca asa se usuca (daca e umeda se vindeca mai greu si se poate infecta)
daca deja poti sa calci pe ea, atunci e bine, insa, NU forta, daca se rupe atunci o sa te coasa din nou si o sa se vindece mult mai greu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu spun să o mai tii până mâine, iar sâmbătă daca ai meci sa ți-o dai jos. Am avut o tăietură la picior, mi-a pus doctorul 3 ațe și după 10 zile am dat bandajul jos, dar puteam să merg pe la 7-8 zile. Probabil puteam și mai devreme, dar nu am incercat. Daca nu se desface rana, nu cred că e vreo problema. O poți lăsa câteva minute libera, apoi să o bandajezi la loc. Acum nu știu, nu am studii în domeniu, e strict părerea mea. M-am lovit la picior (am calcat rau) și am mers așa pe el. Acum e bine, poate daca stăteam cu el fără să îl mișc nu-mi trecea, chiar daca așa era indicat. asta ca exemplu, așteaptă și alte răspunsuri, poate eu vorbesc greșit

| Denisa0954 a răspuns:

Presupun ca doctorul ti a spus cum sa procedezi. Si in niciun caz nu ar trebui sa te duci la niciun meci. Se poate infecta, umfla, etc

| Adelyna06 a răspuns:

Mai las o bandajata pana vineri seara
Apoi incerci sa mergi