| xRider a întrebat:

Acum doua zile m-am trezit ca am ochii galbeni, urina inchisa la culoare(de 1 saptamana), dar si cu dureri de burta!
Prima oara am crezut ca este hepatita, dar am facut analize de sane si mi-au iesit ca nu am hepatita, dar in schimb am Transaminazele mari!
(Precizez ca am facut si un tratament cu Solumedrol). Ce poate fi daca nu este hepatita?
Astept un raspuns urgent!@@@@@@@@@@ DAu funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Raniia a răspuns:

Poate fi o hepatita cronica determinata de un mediu toxic sau o incarcare grasa a ficatului-steatoza hepatica.Pentru un diagnostic de certitudine ai nevoie si de o echografie abdominala si mai multe investigatii. Dupa confirmarea diagnosticului vei primi tratamentul potrivit.Ai grija de ficatul tau si iti doresc ca totul sa fie bine!

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Transaminaze mari si icter = hepatita. Vrei sa spui ca nu ai hepatita virala, dar ai cu siguranta o hepatita medicamentoasa sau determinata de o obstructie a cailor biliare. Trebuie sa stai internat si sa faci investigatii mai complexe (poate chiar o biopsie hepatica)

| vangaelis a răspuns:

Transaminazele cu valori ridicate indica o suferinta hepatica.

Ar trebui sa te duci la spital

| AnalbagRevine a răspuns:

Ce valori au bilirubina conjugata si neconjugata?

| purringkitty a răspuns:

Sunt simptome de hepatita, dupa cum ai zis si tu. Cred ca analizele de sange au iesit ca n-ai hepatita virala (A, B, C...) dar exista si hepatite nonvirale, de exemplu hepatita toxica, care apare dupa tratamente medicamentoase care afecteaza ficatul.