| CMGeorge98 a întrebat:

Acum un an am fost diagnosticat de catre medicul de familie cu scifoscolioza. Nu am dat deloc importanta pana cand m-am vazut eu insumi in oglinda si am observat ca, coloana este putin mai mult curbata iar urmerii sunt lasati. As vrea sa fac recuperare dar nu stiu daca o sa mai aiba vreun rost avand in vedere faptul ca am trecut de varsta de 18 ani( am 23 acum). Daca fac recuperare am vreo sansa sa-mi indrept coloana si umerii sau e de fatada aceasta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună.

Eu îți recomand să ceri un bilet de trimitere de la medicul de familie pentru Reabilitare medicală și să mergi la un medic specializat. Ți se va recomanda cu siguranță și o radiografie pentru a stabili exact gradul problemei tale (poate și un RMN), iar apoi fizioterapie/kinetoterapie, un anumit număr de ședințe. Poți face și gratuit dacă au contract cu CAS. Desigur că dacă ai 18 ani nu va dispărea problema complet însă nu va mai avansa (vei învăța cum să îți impui o postură corectă, vei învăța cum să dormi, cum să stai la birou, exerciții ce va trebui să le repeți și acasă etc). Te sfătuiesc să nu ignori problema și să faci tot ce îți stă în putință în momentul actual.

Sărbători binecuvântate!

| Eireann a răspuns:

Recuperarea (fizio si kinetoterapie) nu o sa iti indrepte coloana, din pacate. Scopul fizioterapiei in aceasta situatie este sa iti imbunatatesca mobilitatea si sa reduca sau sa previna durerea.

| Februar30 a răspuns:

Eu zic ca e bine sa faci kineto. Poate nu o sa obtii o coloana perfect dreapta, dar o sa se mai indrepte. Inveti sa ai o postura buna, iti dezvolti musculatura care ajuta la mentinerea ei. N-ai nimic de pierdut daca faci recuperare, mai ales daca ti-a recomandat si dr.