Salut, poti citi aici sa-ti faci o idee : http://www.sanatateatv.ro/......platfusul/
Cel mai important e sa mergi la medicul de familie, si asta repede. Noi nu iti putem spune exact ce e de facut, dar medicul cu asta se ocupa!
Cel mai important aspect al tratamentului platfusului este determinarea tipului exact sau a cauzei principale ce a dus la apariţia platfusului.
Tratamentul platfusului este de cele mai multe ori de tip conservator. Tratamentul conservator al platfusului este eficient în majoritatea cazurilor de platfus şi constă în tratamente precum orteze individualizate, recomandări de pantofi speciali, măsuri anti-inflamatorii şi exerciţii speciale de consolidare.
Chirurgia este rareori necesară şi este rezervată numai cazurilor severe de platfus, ce nu răspund la tratamentul conservator. Ea nu este recomandată copiilor până în 10 ani.
Alte opţiuni de tratament pentru copiii mai mari:
1. Modificările în activităţile fizice
Poate fi necesară întreruperea activităţilor care provoacă durere, recomandându-se evitarea mersului pe jos timp îndelungat şi a statului în picioare, pentru a acorda piciorului posibilitatea de a se odihni.
2. Scăderea greutăţii corporale
Dacă persoana afectată este supraponderală, se indică pierderea în greutate deoarece aceasta poate agrava simptomele platfusului.
3. Imobilizare
În unele cazuri, poate fi necesară utilizarea unor suporturi pentru deplasare sau evitarea completă a mişcării piciorului.
4. Medicamentele
De obicei, medicamentele sunt indicate de către medic la cererea pacientului - antialgice sau pentru evitarea altor complicaţii.
5. Terapia fizica
Terapia cu ultrasunete sau alte modalităţi de kinetoterapie pot fi utilizate pentru a oferi ajutor temporar împotriva platfusului.
Alte articole din Medicină de Familie
Nivelul ridicat de lichide in organism calmeaza tusea productiva
Imunoprofilaxia si imunoterapia, parti integrate in medicina de familie
Secretiile postnazale
Spalatul pe maini, cea mai eficienta actiune profilactica
Lesinul sau pierderea constientei
Sedentarismul
Oboseala nejustificata - Un semnal de alarma
Vaccinul impotriva virusului AH1N1 – Grupe de risc si mod de administrare
Nu ignorati durerile de cap!
Recomandările OMS privind identificarea şi tratarea gripei AH1N1
Analiza unui „război" fără sfârşit: CNAS contra medicii de familie
Conferinţa Natională de Medicină a Familiei 2010
http://www.sanatateatv.ro/......platfusul/
http://medguru.ro/......entul-sau/