anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am 12 ani si as vrea sa mai cresc putin in masa musculara ( am inceput acum 4 luni, m-am lasat, m-am reapucat iar dracie mare) si acum as vrea sa ma reapuc din nou. Am acasa niste gantere regleabile pe surub si pot pune 10 kg pe una, maxim pot 50 dar nu sunt de mine + ca nu am nici fileti de greutatea asta. Bara = 1, 8 kg, inchizatorii stea 0, 2 kg doar 1 si am pus 2 de 2 kilograme pe gantera. Ar veni 4+1, 8+, 02= 6 kg doar la o mana si mi se par destul de usoare, adica nu chiar asa dar le ridic destul de repede. Eu am ce imi trebuie, dar problema la mine e alimentatia. Imi puteti da o alimentatie buna pentru a dezvolta masa musculara? Multumesc anticipat! Ofer funda + vot

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Cauta un club / antrenor de haltere, lupte, sau alte sporturi "grele" si consulta-te cu ei. Prima data insa vorbeste cu profesorul tau de gimnastica de la scoala.
Ei au cunostintele si experienta necesara sa te indrume profesionist, sa obtii rezultate bune.
La arsa ta (si mai tarziu) este foarte bine sa faci sport - de orice fel - dar NUMAI sub indrumare si supraveghere atenta de catre cineva f. bun cunoscator si experimentat. In caz contrar poti face vreo greseala iremediabila, care iti poat ramane cu sechele pe toata viata!

Răspuns utilizator avertizat
| Trandafir_Radu_1980 a răspuns:

Salut! Gasesti informatii complete despre muschi si masa musculara pe Sportaholic www.sportaholic.ro

| NOBody3872 a răspuns:

La 12 nu trebuie sa iti faci griji ca nu ai masa musculara....eu am 19 m-am apucat de sala la 15 si sunt bine acum asa ca parerea mea e sa stai linistit pana la 15-16 ani.