| Anonim232323 a întrebat:

am 12 ani si de 2 zile am inceput sa am ameteli si sa ma doara capul, nu pot merge ma simt moale si cand incerc sa merg ma iau ametelile, o fi vreun virus? eu iau nurofen pastila, sirop de tuse si pastile de gatl. si ma dor si ochii.Ce pot lua?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CryChristiAN a răspuns:

Spui ca ai ameteli.Totusi, de 2 zile ar fi trebuit sa te mai lase, si nu cred ca este vorba de o simpla gripa.
Aici ar putea fi vorba si de o anemie datorata scaderii cantitatii de Ca, MG si O2. Pentru a scapa de ameteli, stres si iritabilitate, e bine sa consumi in primul rand apa, care este bogata in oxigen si pentru formarea hemoglobinei; hemoglobina este esentiala pentru transportul sangelui la creier.
La farmacie exista niste medicamente numite Magneziu, Magneziu + si Magneziu+B12. Sunt esentiale pentru reducerea ametelilor.
Ar mai putea fi aici si sedentarismul.
Daca cumva prezinti anemie, este bine sa consumi ficat ( care este bogat in sange si sangele contine fosfor) si daca esti racit, mananca si usturoi. De ce spun asta? Pentru ca usturoiul te scapa numaidecat de raceala.
Sanatate!

7 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:

Se pare că ai contactat un pui de virus gripal.Mergi la medicul de familie.

| foxsilver a răspuns:

De recomandat ar fi o consultatie la medicul de familie, dar pana atunci, pe langa medicamentele pe care le iei, mananca foarte mult portocale, ele continand vitamina C, grabeste vindecarea.

| Andreea304 a răspuns:

thinking O fi tumora pe creier...laughingO fi o gripa...ceva.Lasa ca-ti trece!

| Anonim5566 a răspuns:

O fi gripa.Stai in pat, ia niste Fervex, niste calciu. Daca zici ca te dor ochii, vezi bine? Daca nu ar putea sa fie asta cauza, vederea sa iti slabeasca si sa ai nevoie de ochelari. Consulta un medic!

| ROCK30STM a răspuns:

Ti-asi recomanda sa mergi totusi la doctor, sau daca este o raceala mai accentuata, pana nu isi face ea efectul poti sa iei pastile cate vrei tot degeaba.

| Zadkiel a răspuns:

Lipsa de calciu. Calciu + vitamine ar trebui sa te simti mai bine. Spune-le parintilor tai de problema si se vor ocupa ei happy.

| dongo a răspuns:

Probabil e gripa. spune-i lu mami si duceti-va la medicu de familie.nu sti face griji degeaba. sau ar putea fi cadere de calciu sau glicemia eu de obicei patesc asa cand ma enervez groaznic. sau du-te chiar singur la medicu de familiehappy