| Stelist658 a întrebat:

Am 13 ani(aproape 14), sunt singur acasa si am o pofta de clatite si vreau sa-mi fac dati-mi si mie ceva retete si explicatii.Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Elianna
| Elianna a răspuns:

Eu îţi spun o reţetă simplă, pe care o fac eu rapid.
1 masură de făina (adica o cană, un pahar, un bol...)
1 masura de lapte sau apă (aceeaşi masură)
1 ou
1 lingura de zahăr
1 varf de cuţit de sare
Peste făina torni apa sau laptele, amestecand sa nu se facă cocoloaşe. Torni inauntru oul batut, şi celelalte ingrediente si amesteci.Consistenţa trebuie să fie ca a unei smantane subţiri. Reţeta spune ca trebuie să laşi amestecul la rece o oră,pentru că în acest timp se va mai îngroşa. Altfel, catre sfarşitul preparării, clătitele vor iesi mai groase din cauza că compoziţia se va mai îngroşa. Deci va mai trebui sa pui incă putin lichid în compozitie.
Încingi o tigaie cu o lingură de ulei, care ulei il verşi într-un vas şi în tigaia goală torni cu polonicul compoziţia în mijloc şi roteşti tigaia în aşa fel încat conţinutul să acopere complet fundul tigaii. La lasă la copt cam 3 minute(acest timp este în functie de foc) şi se întoarce cu o paletă pe cealaltă parte.
Se reia procesul cu uleiul pus la incins,golit,etc.
Le umpli cu ce vrei,de la dulceturi,gem, nuci cu zahar, branza sarată sau dulce...

2 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Vezi aici, http://www.youtube.com/watch?v=k1YdzXnlzvY
Pa, pa.

| rudfy a răspuns:

Ingrediente:

100 g faina
30o ml lapte(rece)
1-2 oua
1 varf lingurita sare
1 lingura zahart
o lingura ulei

Galbenusul se amesteca cu sarea, uleiul, 3-4 linguri lapte, apoi se adauga faina.
Se bate cu mixerul pana se desfac toate cocoloasele. Se subtiaza cu restul de lapte adauga treptat.
Laptele trebuie sa fie rece.
Compozita se face cu jumatate de ora inainte, ca sa se mai umfle faina.
Laptele se poate inlocui in total sau in parte cu sifon. Albusurile se bat spuma tare, se pune linugra de zahar si se bate pana se intareste din nou. Se amesteca apoi bine cu cu compozitia care va devenii spumoasa.
Se ia cu polonicul din compozitie si se pune in tigaie antiaderenta bine incinsa. Se invarteste tigaia ca sa se intinda aluatul uniform pe tota suprafata tigaii.
Se pune pe foc viu, dar nu pe flacara, si se lasa 2-3 minute sa se rumeneasca putin. Se trece cu lama cutitului pe sub clatita de jur imprejur, ca sa se desprinda de tigaie.
Cand este gata se vara lama cutitului sub ea chiar la mijloc si cu o miscare rapida se rastoarna pe partea cealalta. Se coace si pe aceasta parte pana se rumeneste putin, apoi se ridica si se pune pe farfurie.
Se coc toate la fel si se suprapun. Daca se pune oul intreg in compozitie, nu cu albusul batut spuma, clatitele se coc mai usor, dar nu sunt pufoase si moi.
Caltitele se umplu cu dulceata, gemuri, branza, urda, nutella, etc... dupa dorinta, plac si pofta fiecaruia.

Pofta buna!