Ai abia 13 ani. Pana la vreo 20 de ani ai timp sa tot cresti. Daca ai avut acea perioada in care ai crescut foarte mult, inseamna ca acum nu vei mai creste atat de rapid. Nu te astepta sa cresti cate un centimetru pe luna pentru ca de la 12 ani asta nu se mai intampla. Vei creste mai incet, insa mai ai o perioada intre trei si sapte ani in care tot ai timp sa cresti.
Nu este nevoie sa sari coarda. Ai grija sa mananci sanatos si mai ales sa dormi. Somnul este foarte important in dezvoltarea armonioasa a corpului. Poti eventual sa incepi sa faci niste sport precum baschet sau inot.
Si medicul ce sa-ti facă? Sa te traga pe roata sa te lungesti? Apuca-te de sport. Inot, volei, baschet.
Saritul de pe loc nu prea ajuta, dar un sport ar ajuta: inotul, baschetul, voleiul~!
Totusi, nu te stresa, baietii cresc pana la 17-18 ani!
Manaca sanatos, carne in special pentru muschi si lactate, care ajuta la cresterea oaselor.
AI abia 13 ani, mai ai timp destul de crescut. Depinde de parintii tai daca mai cresti sau nu, daca sunt pitici asa vei fi si tu.
Altii au mai putin ca inaltime si sunt chiar mai mari ca varsta decat tine. Eu la 15 ani aveam 1.60, mult mai putin decat tine, iar acum la 21 ani am undeva la 1.82-1.83
Ai timp sa crești pana la 18 ani, ești destul de înalt pentru 13 ani, aproape 14. Și nu osana crești dacă sari aiurea de 100 de ori pe zi, dacă vrei sa te înalți practica înot, ori baschet.
Nu poți sa crești așa dintr-o data.Eu am 15 ani și am 1.56, iar mama are 1.68, tata 1.82. Insa sunt sigura ca timpul va face sa mai cresc și eu. Nu toată lumea e la fel.Ar trebui sa mai aștepți. Pana la 18 ani ai timp sa crești cât vrei ☺
Cristy2121 întreabă:
connectedbylight întreabă: