| Anonim0008 a întrebat:

Am 14 ani, 1 65 inaltime si cred ca am penisul mic.Ce marime ar trebui sa aiba? Este normal sa nu il pot decalota complet?(raspunsuri serioase va rog)Multumesc!(sper ca am ales bine categoria, e legat de sanatatea mea)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Piticotu_Raul_2001 a răspuns:

Daca nu il poti decalota si nu are cel putin 15 cm sculata atunci ar trebui sa vizitezi un medic.

| justadream94 a răspuns:

12 cm e media in Romania deci nu te alarma

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nu e anormal.

| Violleta2022 a răspuns:

Tu ai o problema fiziologica in acest caz, se cheama fimoza si este foarte frecventa la baitei, asa se nasc.
Problema este ca ar fi trebuit sa mergi la medic sa ai o mica incizie ca sa ti se permita decalotarea completa, ca penisul sa se dezvolte normal.
Nu-i tarziu nici acum, doar i-ati mama, sau tatal, de urgenta la medic si roaga-i sa te ajute cu operatia asta. Este foarte usora, ar fi fost si mai usoara daca ti-o faceau cand erai bebelus, sau mai micut, acum o sa fie un pic usturator pentru cateva zile, dar, i-ti vei elibera penisul si se va putea dezvolta fara probleme.

| MedRex a răspuns:

Imposibilitatea decalotării complete a capului penian reprezintă fimoza, care are cură prin exerciții de distensie a prepuțului (pielii care acoperă glandul) și la eșecul acestora, cura chirurgicală.
Intervenția este simplă și fără mari probleme se rezolvă.
Legat de lungime, aici doar ne putem da cu părerea, orice dimensiune între 10 - 16 e considerat normal. Problema apare când în erecție penisul este sub 7 cm, atunci vorbim deja de micropenis, și da, atunci chiar e mic. În mod normal nu trebuie să îți faci probleme dacă te încadrezi în marja de mai sus, la 14 ani încă mai crești (peste tot).