Problema mea? nu este niciuna in momentul de fata. Doar am scos in evidenta ceva. Vreti sa fiti ajutati dar cereti conditii, sa fie asa, ba asa, ba sa nu dureze, ba sa nu fie ceva drastic, costisitor, etc. Pai fara sacrificiu si ambitie puteti papa "nutella" la greu.
Ah si mai este ceva, esti abia la pubertate si este posibil ca unele lucruri sa fie in zadar.
Nici nu mai zic, s-ar putea ca greutatea in plus sa fie de la oase, sa ai o densitate osoasa mai mare. Totusi ai 14 ani, esti in crestere, ce diete iti trebuie? Mananci normal, divers, faci miscare, mai un sport, mai o drumetie. Asa trece timpul frumos si cu folos.
Parerea mea.
Bună!
Într-adevăr, eşti SUPRAPONDERAL ( prea "plinuţ" )!
Greutatea ta IDEALĂ ar trebui să fie de 70, 2 kg - vezi linkul :
http://www.dietetik.ro/......calculator
Deci, ai cu vreo 15 de kg peste greutatea IDEALĂ, aşa că, poţi "da jos" cele 15 kg!
Oricum, la vârsta ta, NU se ţin diete ( de nici un fel ), ci se face multă mişcare/sport ( preferabil, la sală, zilnic ), te abţi de la dulciuri, mănânci mai puţin ( cantitativ ), NU cinezi după ora 19 şi DOAR ceva "uşor" seara, mănânci DOAR pâine NEAGRĂ ( sau de secară ) şi foarte PUŢINĂ ( 1-2 feliuţe la o masă ), etc.
Alegi alimente care au mai puţine calorii/zilnic ( pentru a scădea consumul zilnic de calorii ) - vezi tabelele de la linkul :
http://www.reteteculinare.ro/sanatate/calorii/tabel/
http://www.fitness-god.ro/tabel_valoric_alimente.php
http://www.doctor.info.ro/valori_nutritionale.html
Se mănâncă la ore REGULATE : micul dejun se ia între 7-8; prânzul se ia între 12, 30-13, 30; iar cina între 18-19.
La ora 10 şi 15 se poate lua o "gustare".
Cu această "metodă" eu am SLĂBIT 9-10 kg în 6 săptămâni!
În rest am mâncat orice am dorit ( evident, în cantităţi moderate ).
Ar fi INDICAT să consulţi şi un medic NUTRIŢIONIST!
Toate cele bune.
Treaba e ca nu prea am cum sa mananc pranzul la 12, 30 - 13, 30 avand in vedere ca ajung acasa pe la 16, 30
Mda, nasol...
o dieta, dar nu foarte costisitoare...
"-ce tip de exercitii trebuie sa fac, de preferabil acasa si nu intr-un timp foarte lung"
comod, ieftin si repede...
Habar n-am care e problema ta.
Nu erau neapărat condiţii..am spus doar dacă există vreun antrenament de genul acela...ms pentru sfaturi
Stii, nu esti primul care intreaba in aceasta maniera, poate de asta am parut sa fiu acid cu tine, sunt multi baieti si fete care la 13/14 ani au dat in ei boala cu mersul la sala, cu slabitul, etc. Dar chestia ca sunteti la pubertate. Bine, un copil supraponderal are nevoie de ajutor, dar daca ai 10 kg in plus in adolescenta nu e baiul cel mare. Daca mananci pe cat posibil echilibrat si faci miscare este bine, te dezvolti armonios. Chiar nu vad sensul la varstele fragede, tu ca si copil sa ai ca preocupari chestiile ce tin de slabit.
Problema mea? nu este niciuna in momentul de fata. Doar am scos in evidenta ceva. Vreti sa fiti ajutati dar cereti conditii, sa fie asa, ba asa, ba sa nu dureze, ba sa nu fie ceva drastic, costisitor, etc. Pai fara sacrificiu si ambitie puteti papa "nutella" la greu.
Ah si mai este ceva, esti abia la pubertate si este posibil ca unele lucruri sa fie in zadar.
Nici nu mai zic, s-ar putea ca greutatea in plus sa fie de la oase, sa ai o densitate osoasa mai mare. Totusi ai 14 ani, esti in crestere, ce diete iti trebuie? Mananci normal, divers, faci miscare, mai un sport, mai o drumetie. Asa trece timpul frumos si cu folos.
Parerea mea.
Sfatul meu.
nu mai asculta la prostiile de aicea si mergi si consulta un medic dietetician (daca nu stii unde sa gasesti unul consulta-ti medicul de familie) fa-ti analizele neceare indicate de doctor, urmeaza regimul pe care ti-l da, combinal cu activitate fizica (mergi pe jos 5km pe zi daca nu poti sa alergi 1km daca iti e prea lene)
Imi pare rau sa te anunt dar. la 1.79 ar trebui sa ai 69 de kg... oricum, poti slabi daca ai vointa incearca sa mananci doar fructe si legume, nu manca dupa ora 7-8 seara si ma zilnic exercitii, nu conteaza de care, alergat, abdomene, genoflexiuni, orice exercitiu la care trebuie sa depui ceva efort si sa transipiri... eventual te poti duce la sauna. Cu cat transpiri mai mult, cu atat mai bine.
Aia e pentru fete...pentru baieti la 1, 79m trebuie sa ai 77-78 kg
Serios? Nu stiam Merci ca mi-ai spus.
NszjNjJnJzknzyynK întreabă: