| Davidandrwi a întrebat:

Salut TPU am 14 ani, aprox 1, 60 inatime, 46 kilograme si ma intrebam dc stagnez am o dieta de 6-7 luni in care am slabit de la 64 kilograme la 46 de 1 luna tot stagnez am acceasi dieta cu care am slabit ce as putea sa fac? Tin sa mentionez ca merg pe banda timp de 2-3 ore cu cate 6 km pe ora aproape zilnic mai am avut cateva exceptii

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Apokales a răspuns:

Uite cum sta treaba. In functie de inaltime poti stabili cam care este un minim acceptabil pentru greutatea ta, nu este o cifra sau o formula batuta in cuie. Tu la 1.60, ar trebui sa nu te duci sub 50 kg pentru sanatatea ta. Tine cont de faptul ca ai nevoie si de un strat de grasime, acolo se afla energie. Si tine cont si de faptul ca ceea ce vezi la TV, pe site-uri de fitness sau mai stiu eu pe unde, sunt niste modele, sunt persoane platite sa se mentina bine, sunt target-uri irealiste pentru a fi sustenabile unei persoane care vrea un stil de viata sanatos. Probabil ca tu, la cat ai slabit, ai un strat de grasime pe care-l consideri inestetic pentru ca poate ca ai grabit procesul de slabire, poate ai slabit fara sa faci exercitii de forta, poate ca nu ai muschi care sa iasa in evidenta. Undeva, cumva ai gresit in procesul tau catre ceea ce vrei sa devii. Te rog, da-ne mai multe detalii in legatura cu ceea ce te deranjeaza la tine pentru ca problema nu este ca mai trebuie sa slabesti, sa scapi de kilogramele in plus. Cel putin eu n-o vad deloc asa.

5 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

Cate kilograme de grasime crezi ca mai poti da jos sau ca ar mai trebui sa dai jos pana la idealul tau?

| Davidandrwi explică (pentru Apokales):

Eu as vrea macar pana la 45 sau maxim 40

| Davidandrwi explică (pentru Apokales):

Nu stiu exact dc dar uneori ma simt gras deoarece am abodmenul mai lat nu am grasime dleoc pe abdomen adica mi se vad coastele cand imi dau tricoul jos, dar ma simt gras uneori mai ales cand port haine cu culori deschise.

| Skarr a răspuns (pentru Davidandrwi):

E de la mindset și de la cum te vezi tu pe tine. Vezi sa nu ajungi că fata aia de avea 35 kg că Îi se parea ca e grasa si era să moara. La 1.60 ar trebui sa ai vreo 55-50kg. Daca tot ți se pare că ești gras încearcă să pui mușchi dar nu slabi sub 50kg.

| Apokales a răspuns (pentru Davidandrwi):

Asta miroase a anorexie de la o posta. Renunta la sesiunile lungi de cardio, reduce la 40-45 de minute de 3-4 ori pe saptamana. Seteaza-ti caloriile astfel incat sa ai un surplus caloric ca sa poti sa iei in greutate si fa exercitii de forta pentru a dobandi masa musculara (du-te la sala sau fa exercitii cu propriul corp, calistenice). Fa chestia asta timp de 6 luni, ca presupun ca esti incepator, si vezi daca-ti convin rezultatele. Ai nevoie de masa musculara, tu nu ai forme, esti slab. Nu te supara pe mine, dar asta-i adevarul esti slab. Tu ai spus ca ti se vad coastele.

| Apokales a răspuns (pentru Davidandrwi):

Uite cum sta treaba. In functie de inaltime poti stabili cam care este un minim acceptabil pentru greutatea ta, nu este o cifra sau o formula batuta in cuie. Tu la 1.60, ar trebui sa nu te duci sub 50 kg pentru sanatatea ta. Tine cont de faptul ca ai nevoie si de un strat de grasime, acolo se afla energie. Si tine cont si de faptul ca ceea ce vezi la TV, pe site-uri de fitness sau mai stiu eu pe unde, sunt niste modele, sunt persoane platite sa se mentina bine, sunt target-uri irealiste pentru a fi sustenabile unei persoane care vrea un stil de viata sanatos. Probabil ca tu, la cat ai slabit, ai un strat de grasime pe care-l consideri inestetic pentru ca poate ca ai grabit procesul de slabire, poate ai slabit fara sa faci exercitii de forta, poate ca nu ai muschi care sa iasa in evidenta. Undeva, cumva ai gresit in procesul tau catre ceea ce vrei sa devii. Te rog, da-ne mai multe detalii in legatura cu ceea ce te deranjeaza la tine pentru ca problema nu este ca mai trebuie sa slabesti, sa scapi de kilogramele in plus. Cel putin eu n-o vad deloc asa.