| givelink a întrebat:

am 14 ani, si am după ureche pe os o umflatura nu stiu poate e scranci sau os când apas nu ma doare, spuneti-mi va rog ce poate sa fie sunt foarte speriat. FUNDA!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergi la stomatologie, eventual ORL. Poate fi Ganglion Inflamat, Dupa Amigdalita sau răceală netratata. Ganglioni pot aparea in urma infectiilor dentare, alimentatie sau unor probleme de tip ORL
Numai o examinare locala poate indica un diagnostic.

| tickey a răspuns:

Du-te la medicul ORL. El e cel specializat pe aceasta zona. Poate sa fie un punct de grasime. Medicul o sa iti spuna cel mai bine. E posibil sa faci o radiografie sau in caz major un RMN. Daca nu te deranjeaza, nu iti face probleme si nu mai fi speriat. Incearca sa te calmezi. Eu am la incheietura mainii stangi un chist sinovial. Trebuie operat dar nu sunt speriat pentru ca nu ma doare momentan. Operatia e necesara doar in caz extrem. Pot sa traiesc cu el toata viata si sa nu se intample nimic. O zi buna.

Răspuns utilizator avertizat
| anonim_4396 a răspuns (pentru givelink):

Ganglionii umflați la copii sunt de mărimea unui bob de mazăre, nu mai mari de un centimetru și, de obicei, când este vorba de o infecție acută, sunt dureroși. Cel mai des se umflă în zona gâtului și după ureche, deoarece infecțiile respiratorii sunt cele mai întâlnite la copii.
Glandele limfatice conțin grupuri de celule numite limfocite care acționează ca o barieră împotriva infecțiilor. Limfocitele produc substanțe numite anticorpi care distrug sau imobilizează celulele infectate.

| tickey a răspuns (pentru givelink):

E bine

Răspuns utilizator avertizat
| tickey a răspuns (pentru givelink):

E bine daca s-a micsorat. Du-te la doctor daca creste din nou.