| magibuci a întrebat:

Am 14 Ani si am evoie de ajutor
1.Mi s-a umflat maseaua si nu stiu cum sa o dezumflu
2.Mai am doar 1 masea cariata.(Nu cea de lapte) Ar trebui sa ma duc la dentist Dar daca O sa imi cada cei 2 dinti O sa se intample ceva cu sistemul meu vocal? (Am auzit ca iti poti pierde vocea daca nu prea ai masele)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Ai auzit prost!
Mergi la stomatologie.
Pa, pa.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

1. Ai un ABCES dentar şi NU prea ai ce face acasă ( ca "sa o dezumfli" )!

Cel mult, poţi pune o compresă rece pe obraz/maxilar ( în exterior ), pe locul inflamaţiei.

TREBUIE să mergi la STOMATOLOG pentru ca să-ţi facă un drenaj, să aibă pe unde se scurge puroiul ( de la infecţia respectivă ).

Probabil că o să-ţi prescrie şi un antibiotic adecvat...

2. TREBUIE să mergi la STOMATOLOG pentru ca să polizeze/cureţe acea carie şi să-ţi plombeze măseaua.

Toate cele bune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti merge mai intai la doctorul de familie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Stai linistit, nu ti se intampla nimic.
Mergi la dentist, asta trebuie sa faci.
Nu poti sa desumfli o masea.
Te pup!

| perladunarii a răspuns:

1. Mergi la dentist, nu face nimic dupa sfaturile altora, dentistul e in masura sa iti zica ce sa faci, probabil ai puroi!
2. Aberatii, cum sa iti pierzi vocea daca nu ai masele!

| anonim_4396 a răspuns (pentru perladunarii):

Da,nu isi pierde vocea ci capacitatea de a pronunta cateva litere.Bineinteles,cand nu are mai multi dinti lipsa.

| MoglanEliza26 a răspuns:

Buna!
Du-te la dentist!
P.S : Nu iti pierzi vocea, stai calm.

| bbydeea317 a răspuns:

Nu te mai lua dupa tot ce auzi, insa daca vrei sa iti treaca inflamatia fara sa mergi la dentist, ia de 2 ori pe zi(o data la 12 ore) Amoksiklav. E cel mai puternic antibiotic si iti vindeca puroiul de la masea. Daca totusi te hotarasti sa mergi la dentist e bine sa iei antibiotic ca medicul stomatolog sa iti poata amorti maseaua prin intermediul anestezicul. Daca nu iei antibiotic si nu tratezi puroiul maseaua nu va amorti.

| Maria_Anna_1995_5wQ3 a răspuns:

In primul rand ia un antibiotin si dupa aia du-te la destins la 14 ani nu iti cade nici un dinte dar daca nu ii tratezi mai tarziu nu se stie ce se poate intampla

| andreiutz92 a răspuns:

Daca mergi la dentis nu iti scoate nimic, doar in cazul in care este grav cariata o sa iti faca extractie... Pentru ce ai tu probabil o sa iti dea antibiotic cateva zile pentru ca ai puroi si dupa acea o sa iti puna o plomba si ai scapat
. Deci cat mai urgent la dentis, iar daca te doare ia Amoxicilina daca ai prin casa pana ajungi la dentist. Daca Nu ai dinti deloc iti perzi vocea ( partial ) nu total