| GuN7h3R a întrebat:

Salut, TPU am 14 ani si aseara cand m-am pus sa dorm in vreo 40 de minute cred ca am tresarit de 6 ori si a fost enervant, si vreau sa stiu de ce, si nu stiu daca mi se ma intampla

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

și totodată ești confuz și mai presus de orice, îngrijorat. Corect?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

La trecerea de la veghe la somn se face o resetare a creierului, cu eliminarea unor tensiuni parazite. Acestea sunt relativ normale în anumite limite.
Astfel, pentru ca să faci trecerea mai lină, cam o oră înainte de culcare, să ai o activitate mai calmă, mai liniștită, asta în primul rând. Masa de seară cu 2-3 ore înainte de culcare. Mai poți să iei niște extraveral. un amestec de plante calmante înainte de culcare.

| Bizon95 a răspuns:

Daca nu ai baut in draci cafea/red bull/alt energetizant si mai nenorocit, atunci s-ar putea sa ai hipertensiune sau alte probleme cu inima

incearca sa iti iei macar tensiunea, care nu e mare lucru daca ai pe cineva cu un tensiometru... si nici macar nu trebuie sa o interpretezi, pentru ca, toate aparatele din ultimii 10 ani au in stanga o scara cu verde, galben, Orange si rosu, iar dupa ce iti iei tensiunea, apare un punct pe scara aia care iti spune in ce situatie esti - daca NU e verde, chiar doar galben, la varsta ta, ar trebui sa consulti un doctor... SERIOS!

| Furnicuta000 a răspuns:

Si mie mi se intampla cand sunt obosita si stresata, nu ar trebui sa te ingrijorezi, e un caz izolat.

| adryang78 a răspuns:

Salutare!
Nu e cazul să-ți faci griji, este o reacție normală a organismului, chiar dacă nu se întâmplă mereu. În principiu, atunci când adormi funcțiile organismului încetinesc, inclusiv bătăile inimii. Creierul percepe o stare cataleptică și trimite "impulsuri" ca să revitalizeze inima.