Buna.E normal sa iti cada intre 50 si 100 de fire zilnic.Ma indoiesc ca iti cad mai multe fire de atat.De obicei in locul celor vechi se formeaza altele noi si asa se regenereaza parul.Nu se poate sa iti cada toate deodata si sa ramai chel. Nu are sens sa te stresezi. Apoi, stresul si lipsa somnului pot fi factori care contribuie, da, insa te afecteaza mai mult cand esti adult.
Bună! Și eu m-am confruntat cu căderea părului, în cea mai mare parte, parul cade de la stres, cel puțin așa mi s-a întamplat mie.
Însă, trebuie să te duci la un doctor și el îți va da tratament anticadere. De căzut sprâncene n-am mai auzit, poate că ai alopecie, de asta îți spun să te verifice un doctor. Nu te stresa, am să-ți recomand câteva metode pe care eu le-am folosit și pot să spun că în cazul meu au funcționat.
1. Cumpără-ți ulei de ricin, te poți da de la rădăcină cu el înainte să faci baie ( trebuie să stai câteva ore cu el pe cap, ca să-și facă efectul, după care îți speli capul)
2. Cumpără-ți ulei de rozmarin, sau o varianta mult mai bună, să iei câteva crenguțe de rozmarin, le pui într-un bol cu apă la încălzit, apoi pui crenguțele de rozmarin în apă, le lași vreo 10-15 minute la foc, după care o iei de pe foc și o pui într-un recipient care poate fi pulverizat. O poți lăsa pe apa cu rozmarin si 1, 2 zile în frigider, sau o poți folosi fix în ziua în care ai facut-o, dar la fel, trebuie să stai câteva ore cu apa pe cap, după care faci baie. Oricum, găsești pe net diferite rețete pentru apa de rozmarin. Pe mine m-a ajutat foarte mult, mi-a facut părul să-mi crească mult mai repede. Rezultatele să știi că apar atât in ceea ce privește uleiul de ricin, cât și apa de rozmarin, în câteva luni. Durează ceva, pe lângă asta, nu te mai stresa, fă sport pentru că te va ajuta să fii mai pozitiv/ă.
Și masează-ți scalpul în fiecare zi, cate 2-3 minute.
Dar ar fi bine să vezi un medic, și ca șampon poți să îți iei Alpecin, e un șampon pe bază de cofeină care are ambalajul gri și capacul roșu, apare că e pentru bărbați dar a dat rezultate și în cazul meu, eu fiind fată.