| Romenciumarian a întrebat:

am 14 ani si mi-a aparut herpes!
Cat dureaza?
Ce trebuie sa fac sa dispara mai repede?
Odata la cat timp se face din nou?
Daca sarut o fata cand nu am herpes este posibil sa ia si ea?
Este vreo solutie de a elimina herpesul pe veci?
Va rog raspundeti! Dar sa nu va dayi cu parerea raspundeti doar daca stiti! Sau aveti experienta va rog sa raspundeti repede sunt disperat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Antonio_Crantea_2000 a răspuns:

Deci! 1) Herpesul apare atunci cand bagi ceva in gura murdar, ca mainile, sau pix etc! 2) Se reface in max 1 saptamana! Depinde, la mine asa trece! 3) Nu se face din nou decat daca esti murdar si pui la gura. 4) Nu poate fi eliminat pe veci! 5) Daca saruti o fata si nu ai herpes nu ia, dar daca o saruti si ai o sa ia si ea! SPER CA TI-A FOST DE FOLOS!

7 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Nu exista o solutie de a-l elimina, doar sa stai departe de el.
Ca sa scapi, exista niste plasturi speciali la farmacie si dureaza cateva zile pana-ti trece daca folosesti tratamentul corespunzator.
Pana nu-ti trece tot nu saruta pe nimeni pentru ca o sa-l transmiti.

| Violleta2022 a răspuns:

Herpesul este contagios, as aca, pana nu te vindeci de tot, nu pupi pe nimeni, ca se ia!

Citeste aici despre herpes:
http://www.sanatateatv.ro/......ul-vieii-/

http://www.sfatulmedicului.ro/Boli-de-piele/virusul-herpes-simplex_9891

| CuriousStuff a răspuns:

Multa lume are virusul care provoaca herpesul in corp, doar ca imunitatea noastra nu lasa virusul sa-si faca de cap. Aparitia herpesului e semn ca imunitatea ta a slabit, asa ca baga mare si mananca fructe, odihneste-te si renunta cat poti la a te mai stressa. (+nu mai fuma, daca esti fumator)
Ca sa dispara mai repede il dai cu Aciclovir, sau sunt plasturi care il acopera pentru a nu putea sa-l mai lingi, imprastiind astfel virusurile, daca il lingi o sa se imprastie, o sa creasca in dimensiuni si o sa-ti apara si in alte parti ale buzei.
Herpesul se face din nou cand iti scade imunitatea, sau daca ai contact direct cu o persoana cu herpes sau daca bei/mananci dupa ei.
Daca saruti o fata cand nu ai herpes nu exista nici cea mai mica posibilitate ca ea sa faca herpes din cauza ta.
Pe veci, NU. Poti in schimb sa mananci multe fructe si sa-ti mentii imunitatea la un nivel inalt, astfel nu o sa mai faci herpes.
Multa sanatate.

| OoBunnyoO a răspuns:

Herpesul este un virus pe care daca l-ai luat ramai cu el in corp mereu. Nu ai cum sa scapi de el. Asa cum s-a zis mai sus este tinut sub control de sistemul nostru imunitar. Prin urmare, de fiecare data cand avem sistemul imunitar slabit exista sansa sa apara un herpes. Poate aparea de la o raceala, chiar si una usoara, de la stat in caldura prea mult, sau la rece, de la o toxiinfectie alimentara, iar uneori poate aparea la intamplare, fara sa existe semne ale unui sistem imunitar slabit. Iar uneori aparitia lui este foarte personala. Am o verisoara careia ii apare numai daca sta la plaja. Mereu cand mergeam la mare cu ea, avea herpes, desi in restul anului nu avea deloc.

De la aparitie pana la vindecare dureaza cam doua, trei saptamani, daca il lasi fara tratament.

Ca sa dispara mai repede mergi la farmacie si cumpara fie Aciclovir sau Zovirax. Foloseste crema asa cum este indicat si iti va trece in cateva zile.

| millar a răspuns:

Frate/sora de a mea. pai ca optiune pot sa iti recomand o crema aciclorvir-richter e un tubusor mic si costa in jur dr 5 lei e bine sa ai in casa daca aplici imediat cum iti apare e posibli a doua zi sa nu mai iei
Herpesul apare cand ai imunitatea scazuta asa ca poti sa iei si niste vitamene. sau din cauza ca ai bagat ceva in gura pe langa gura laughing
Nu poti sa scapi de herpes il ai toata viata. afica poti sa faci orcand. poti sa transmiti herpesul doar cand iti apare. deci daca iti trece si peste 2 zile saruti o fata /baiat nu are cum sa il ia. e bine sa nu bei apa sau sa mananci cu tacamurile deja folosite
Sper sa iti treaca. Pe vitor daca ai crema asta cand crezi ca o sa iti apara te ustura in zona buzei sa aplici asa nu o sa iti mai apara

| Jaquelineeremia a răspuns:

Eu am herpes genetic si atunci cand îmi parare, ori dau cu putina pasta de dinti (neaparat mentolata) ori îmi pun niște plasturi mici, rotunzi si transparenți, nu mai știu cum se cheamă dar dacă te duci la farmacie si ceri plasturi pentru herpes vezi ca este o cutiuțe mică albastra.

| Mihaela_Anka_1992 a răspuns:

Buna, am si eu probleme cu herpesul de cand sunt mica.Am incercat tot feluri de creme si alte chestii de genul dar la mine singura chestie care imi da randament este usturoiul. Mai exact atunci cand simt cand erupe herpesul iau o bucata de usturoi o tai in 2/3 si imi pun direct pe herpes ( ps: vezi ca ustura) si stai cu el vreo 2-3 minute, iei si cealalta bucata si faci la fel. Si ai sa vezi ca o sa se retraga. Depinde foarte mult de ficatul tau cat de sensibil este, la mine de exemplu sunt foarte sensibila si imi apar o data la 2-3 luni acum depinde si ce prostioare mananc.
Nu exista vreo solutie de a elimina herpesul, e ceva ori luat de la cineva( ori bei dupa el ori te saruti cu cineva) ori se ia genetic ( din familie)