| TIGER37 a întrebat:

Am 15 ani si am 1.76 inaltime (tatal meu are 1.84). Recent m-am apucat de sala (m-am interesat ce exercitii opresc cresterea si nu le fac) si as dori sa stiu daca mai pot creste si eu macar pana la 1.83-1.84 inaltimea tatalui. P.S la 15 ani si 1.76 port deja 42 si mi-e teama sa nu ajung undeva pe la 45. Dau funda celui mai.bun raspuns.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
mariana
| mariana a răspuns:

Ai toate sansele sa fii mai inalt decat tatal tau, pentru ca ai gene bune si de regula, copii cresc mai inalti decat parintii lor, aceasta este evolutia fireasca.
Cresterea se opreste in jurul varstei de 20 de ani, insa cresterea mai rapida are loc pana la varsta de 18 ani, ulterior este ceva mai lenta.
Pentru ca, deja esti inalt, pentru varsta de 15 ani, este bine sa te inscrii la o echipa de baschet pentru ca acesta este sportul oamenilor inalti.
Asa cum deja ti s-a raspuns si inotul ajuta la o dezvoltare armonioasa a corpului.
Esti un baiat fericit si sanatos, asa ca nu-ti fa griji degeaba pentru cresterea in inaltime, aceasta crestere a fost deja "planificata" o data cu nasterea ta, ai primit gene bune, asa cum deja ti-am scris.
Un gand bun si multa sanatate.

| TIGER37 explică (pentru mariana):

Multumesc frumos, chiar m-ai facut sa ma simt mai bine!

| mariana a răspuns (pentru TIGER37):

Ma bucur.
Multa sanatate.

3 răspunsuri:
| sara2014 a răspuns:

Inscrie te la inot. Iti dezvolta toti muschii si totodata ajuta la crestere! happy