| Neamiticahfdn a întrebat:

Salut TPU
Am 15 ani, si astazi am fost sa imi fac un certificat la medic, si am intrat in cabinet-ul la Pediatru, si s-a uitat la spinarea mea, si a zis ca am ceva, adica ca e posibil sa am Scolioza, adica pe mine nu ma doare spatele, nu simt ca am un picior mai mare si altul mai scurt, nu ma trage intr*o parte, nu asa ceva, doar daca stau intr-un loc fara sa ma misc vreo 10 minute atunci ma doare spatele. Dar vreau sa intreb este posibil la 15 ani sa am scolioza, ca medicul a zis ca este posibil, si maine plec la un profesionist sa ma controleze, si am pus intrebarea, fiindca vreau sa aflu, cei care au scolioza ce simt, adica ce simptome, ca eu nu am nimic gen probleme cu spinarea, sau altele,

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Scolioza poti sa ai fara sa te doara nimic sau fara sa fie modificari atat de vizibile (umar mai ridicat). Depinde de gradul ei si de curburi, poate sa fie o scolioza urata cu 2 curburi care sa te faca sa stai perfect drept. Si da, e foarte posibil sa ai scolioza la 15 ani, trebuia depistata mai devreme insa nici acum nu e tarziu, mergi la ortoped, fa-ti o radiografie si vezi ce diagnostic primesti.

| Fumiko a răspuns:

Hey,am fost si eu la medic apoi de acolo m-a trimis sa fac un film, saptamana care vine voi duce filmul la medic iar din cate vad eu pe film (si din ceea ce mi-a spus medicul de familie) am scolioza.

Da e posibil ca la varsta asta sa ai scolioza, de pe la 10, 12 ani poate aparea chiar si din copilarie, dar mai rar.

Simptomele dureri de spate, un umar mai sus ca celalalt, un picior mai mic ca celalalt, un sold mai sus ca celalalt...

Nici eu nu simt ca am scolioza, singurul lucru este cand stau dreapta imi simt coloana ca imi intra in spate + durerea.
Scolioza NU o pati face din cauza ghiozdanului sau ca stai cârn in banca.

Sa ai o zi frumoasa.:*

| Neamiticahfdn explică (pentru Fumiko):

Mersi de raspuns, eu cred ca nu am scolioza pentru ca nu simt umarul mai sus de cat celalt, si nici nu simt ca imi intra coloana in spate/ Bafta multa!

| Fumiko a răspuns (pentru Neamiticahfdn):

Bine nu ii neaparat sa ai simptomele mele, vezi tu ce spune doctorul.

Deci cum e, care e rezultatul?

| Neamiticahfdn explică (pentru Fumiko):

Am inceput de scolioza, cica nu e grav mi-a recomandat cateva exercitii, si pozitii in care sa stau corect.

Sa faci ce ti se spune ca sa scapi mai repede ca mine.