| Masinescu a întrebat:

Salut TPU! Am 15 ani si, avand ganduri intruzive in trecut, din frica acestora am actionat la comportamentele compulsive. Asa ca m-am decis sa incerd terapia Erp, adica in cazul meu sa rezist ritualului/compulsiilor inainte de culcare, ca doar atunci am.
Asa ca am 2 intrebari:
1. Ce parere aveti, e bine sau nu? ( eu zic ca da.)
2. Cat timp va trebuii sa stau cu starea aceea de neliniste care apar in urma ce nu indeplinesc ritualul/compulsia? ( happy aici chiar nu stiu ce sa cred, da nu cred ca mult ca am o forma usoara.)
Sper sa imi raspundeti!
Precizez ca nu am o forma severa, ba din contra o forma usoara.
O zi buna!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

1. da, e bine. cred ca e sigura terapie care e chiar validata pe OCD deci se stie ca funcționează.
2. Din pacate nu stiu si cred ca e cel ami bine sa ai discutia asta cu terapeutul.

Cert e ca ai facut bine ca ai facut acest pas, incearca sa ai rabdare si sa fii dedicat sedintelor. Nu-s un medicament pe care o sa il iei si o sa astepti sa iti treaca, mare parte din munca tu va trebui s ao faci.

| dinaprilie a răspuns:

Terapia Erp? Ce este si la ce se refera?

| Mirel4412 a răspuns:

Mi se pare o prostie. Toti avem ganduri din astea, doar ca putem sa le oprim. Daca tu crezi ca acestea sunt ceva anormal pe care le poti opri doar cu terapie asa o sa si fie. Roaga-te lui Dumnezeu si te va scapa.

| Masinescu explică (pentru Mirel4412):

Pai ai dreptate, sunt o gramada de oameni care au facut si inca fac tot felul de terapii, pastile, si tot nu se fac bine, pentru ca se gandesc in truna la asta.
Pai uite. O poveste mica.
O data, un doctor s-a gandit sa faca un fel de asociatie, care cuprindea o sedinta de persoana si atat, in vindecarea oamenilor cu cancer. Multi au plecat, sa se vindece. Cand au ajuns, doctorul le-a dat un pahar de apa cu putina sare si a zis ca e un medicament care te vindeca. Dar era doar apa cu sare. Iar acei oamnei, crezand ca in acel pahar este un medicament secret care vindeca cancerul, au baut, si fiind increzatori ca vor scapa, increderea aia de sine ca si cum *ma doare capul, a da stai am luat o pastila de cap ( dar ai luat sa zicem un bob de mazare, dar tu crezi ca e pastila.), trebuie sa imi treaca, si iti trece.
Deci in concluzie, cred, si e adevarat, ca terapiile astea si pastilele ii agraveaza mai mult pe oameni, pentru ca ii fac sa se gândească cat mai mult la ele, si nu zic din cap, sunt ff multi oamnei, care fac tot felul de terapii, prostii, etc, si nu au nici un rezultat. Pentru ca *terapeutii astia ii îndoapă cu tot felul de pastile, fac tot felul de terapii, dar le fac mai rau. Ii fac dependenti de pastile, de doctori, etc. E O PROSTIE! De la un gand luat, de cate ti s-a facut frica, sa faci asa lucruri...
O sa spun si am spus o
*GANDURILE SUNT CA NORII DE PE CER*
Serios, sunt f multe cazuri, si stiu si eu, cand omul, cu gandurile lui sa zicem ii e frica sa nu faca ceva rau la cineva apropiat, sau sa nu se intample ceva, s-a rugat la Dumnezeu si a trecut. Serios.

Totul Tine De Tine!
Poti sa mergi la cine vrei si sa faci ce vrei, daca nu stii sa te controlezi singur, DEGEABA.
Prea multa munca pentru 2 - 3 ganduri, auzi tu, sunt si cercetari in domeniul asta happy doamne...
*cu cat dai mai mult importanta gândului, cu atat o sa fie mai rau, pur si simplu lasa-l sa treaca.
Asa ci cu ritualurile, compulsiile pe care le faci pentru a atenua frica care apare de la gand. Cu cat dai mai multa importanta compulsiei sau ritualului, cu atat o sa fie mai rau, adică de ex daca te gandesti toata ziua ce compulsie sau ritual sa favi seara ca sa dormi bine si sa nu ai stari de frica, iti favi mai rau. Pur si simplu gandeste te logic ( daca fac asta, cu ce ma ajuta?)

Atat am avut de zis. Acum depinde de tine daca intelegi sau nu. Asa si cu pastilele, terpiile si terpeutii.
Si recomand ff mult sportul!
TOTUL TINE DE TINE!
O zi frumoasa va doresc! happy

| Mirel4412 a răspuns (pentru Masinescu):

Eu cand eram mai mic luam niste bomboane care erau cica pentru pofta de mancare. Asa mi-a spus mama si aveau efect, deoarece credeam in ele mult si cand luam una imediat imi venea pofta de mancare.