Pentru fier mănâncă mult spanac și pentru calciu mult susan.
Familia mea mănâncă foarte mult spanac și susan aproape zilnic, când am fost toți la analize ne-a întrebat medicul dacă mâncăm zilnic numai carne și lactate, toți am avut analizele perfecte. Eu am avut ani întregi probleme cu calciul, magneziul, fierul etc. și până nu mi-am schimbat alimentația n-am rezolvat nimic.
Recomand de asemenea să introduci în alimentație tărâțele de ovăz, semințele de in (măcinate, ca să le spargi coaja) și usturoiul. Poți dimineața la micul dejun să pui într-un castron tărâțe de ovăz, semințe (susan, in, chia, etc.) și să pui apă fierbinte peste și lași 10 minute la înmuiat. Dacă vrei să aibă și un gust mai bun, poți pune lapte fierbinte și poțo adăuga și banane, sunt multe combinații posibile.
Vezi să ai și surse de vitamina D, care ajută la fixarea calciului.
Ok, si inainte sa ai acesta alimentatie, complet corecta, ai avut stari de ameteala sau starile pe care ti le provoaca lipsa de calciu sau magneziu?
Da. Nu mă puteam ține bine pe picioare. Adică stăteam în picioare, vorbeam cu cineva, și deodata,, mi se rupea firul": amețeam și trebuia să mă sprijin de ceva să nu cad. Eram toată ziua obosită și nu prea aveam chef de nimic. O dată ce am început să mănânc sănătos am renunțat și la abonamentele de tramvai, merg peste tot pe jos și am energie, nu mai sunt în ceață d.p.d.v. mental și dorm și mult mai bine noaptea.
In vacanta de vara care urmeaza, mergi undeva la tara sa lucrezi /ajuti in gospodarie traditionala.
Vei manca bio, sanatos, vei face si miscare fizica la aer proaspat, iar ca rezultat vei fi mult mai sanatos la toamna, la inceperea scolii.
Eu nu m-aș trata singur, dacă aș avea aceste simptome și nu aș ajunge la concluzii după ureche.
Ai putea sa mergi la medicul de familie care te trateaza gratis si iti spune ce medicamente sa iei. Cat despre alimentatie consuma multe lactate pentru calciu si peste pentru fier. Ai putea sa incerci si cerealele cu vitamine. Nu cred ca fac ele cine stie ce dar decat nimic merita.
Medicamente, nu.
Dar a aparut spanacul. Mananca cat de mult poti. Are mai mult fier decat orice medicament.
Pentru calciu, lactatele naturale (lapte, branza, etc). Nu cele din magazine facute din lapte praf sau grasimi hidrogenate. Daca nu ai alta sursa de lapte natural, sa stii ca este bun si cel de la automatele de lapte. Aproape ca de la tara, dar cu mai putina grasime.
Dar ameteala s-ar putea sa o ai si din alte motive. Du-te la medicul de familie sa-ti faca niste anaize.
Sunt sigur ca din asta imi vine amteala, pentru ca mi.am dat peste cap alimentatia timp de o saptamana, pentru ca am fost foarte racit si am lasat.o balta alimentatia, si mi.a venit ameteala.
Pana acum nu am avut deloc ameteala ca asta
User252426 întreabă: