anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU! Am 15 ani si din pacate am fost diagnosticat cu scolioza (curbura de 7 grade) si "prima etapa" de hernie de disc lombara.
Nu stiu cum am capatat acest lucru, dar s-a intamplat.
Am fost la spital si mi s-a recomandat sa fac 10 sedinte de fizioterapie a cate 45min fiecare.
Am facut, si vad ca dupa ce am terminat cele 10 sedinte, incep sa am intepaturi puternice care dureaza 2-3s si pe urma dispar si iar apar peste ceva timp (2-3h mai tarziu) si iar dispar.
De ce? Aceste intepaturi sunt niste efecte ale fizioterapiei sau ceva asemanator? Nu stiu daca ajuta, dar au trecut aproape 2 luni de cand am facut fizioterapie si intepaturile acestea nu par sa inceteze.
Tin sa mentionez ca durerea pe care o aveam inainte sa fac fizioterapie, s-a accentuat si ea.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

"Nu stiu cum am capatat acest lucru, dar s-a intamplat"

Statul in pozitii strambe pentru multe ore, cum ar fi la telefon sau la computer, ori dormitul intr-un pat vechi cu denivelari, toate aceastea te afecteaza si-ti stramba coloana.
Va trebuii safaci gimnastica si exerctii zilnice pentru indreptarea coloanei, ca acele intepaturi sa incete, fiindca coloana se indreapta numai daca faci ce trebuie.

| Dedozaurul1 a răspuns (pentru Violleta2022):

Scolioza inteleg cum si de unde am capatat-o, dar prima etapa de hernie? Nu am ridicat greutati mari, nu am cazut, nu mi-am supus spatele la munca extrema. Nu inteleg cum mi s-a format.
Si in plus da, am facut kinetoterapie si fac aceste exercitii si acasa.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Dedozaurul1):

Scolioza nu o capeti d enicaieri ca nu-i contagioasa ci o faci singur din pozitii strambe in care stai la masa, in pat, sau dormi pe saltele vechi, rupte cu gauri, foarte moi, samd.
Zecile de ore petrecute in fata unui computer, stand pe scaun in pozitii strambe, incomode, total inadecvate, duc iarasi sunt cele care duc la soclioza si in situatii grave, cand vertebrele se deplaseaza pot apasa pe nervi si-i pot inflamaproducand hernia de disc.
Hernia de disc nu apare de la ridicat greutati, cat apare d ela vertebre tasate si coloana stramba, de aceea este vital sa-ti corectezi coloana acum, dormind pe saltele tari, sau pur si simplu pe jos, unde eti s epune patura si plapuma si dormi pe scandura, ca sa isi revine coloana.
Statul al computer se limiteaza la 30-40 minute pe zi cu controlul obligatoriu al spatelui si se evita orice trauma care iti poate afecta coloana de la: caraut greutati ori mersul cu caruta, mersul cu motociclete, scutere sau trotineta fiind total interzise.

| LunaRalia a răspuns:

Din câte știu eu este normal după fizioterapie sa ai dureri pentru o perioada scurta de timp (câteva zile). Niște exerciții pentru musculatura spatelui te ar ajuta, aprofundeaza mai mult subiectul și ai sa vezi ca sportul face minuni. Succes maxim

| Dedozaurul1 a răspuns (pentru LunaRalia):

Stiu, am facut si kinetoterapie si acum fac si acasa. Dar nu pare a ajuta in legatura cu intepaturile de la fizioterapie