| Axer a întrebat:

Salut TPU!
Am 15 ani și ma tot dor ochii când stau pe telefon și capul extrem de tare, eu sunt și prost stau foarte mult pe telefon.
Port și ochlarii de corectare a vederii și dupa câteva ore de stat pe telefon mooor de dureri și de ochi și de cap.
Eu ma tot gândeam la boli grave cancer sau glaucom de glaucom îmi este mult mai frica decât de cancer am auzit ca glaucomul nu se vindeca.
Dar parca nici nu pot lăsa telefonul deoparte.
Am fost cam acum un an jumate la un control la ochii și trebuie sa port ochlarii.
Capul ma doare zilnic și ochii.
Dimineața când ma trezesc îmi este greu sa ma adaptez adică ma dor ochii foarte tare dimineața când ii deschid pentru prima data îmi ia cam 30 de secunde sa îmi revin chestia asta chiar m-a speriat.
De cancer și glaucom îmi este cel mai frica!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| ioana748 a răspuns:

Daca ai sa porti ochelari ai sa te simti mai bine.

| ValentinMihai78 a răspuns:

Nu mai face scenarii!
Singur ți-ai pus diagnosticul: "eu sunt și prost stau foarte mult pe telefon."
În primul rând trebuie să scapi de fobia telefonului mobil.
NU spun, renunță definitiv, ci impuneți reguli, exact ca la orele de masă: 1-2 ore telefon, 4-5 ore pauză, iar 1-2 ore telefon. Iar, seara închide definitiv telefonul, cu cel puțin o oră înainte de culcare.
Iar, după aceea vezi rezultatele.

| Celdrept a răspuns:

Fa o pauza de 5 minute la fiecare ora petrecuta pe net, poți sa faci de exemplu la fiecare ora sa îți iei nasul din telefon si sa faci niște flotări sau genuflexiuni.