| 6Anonim9 a întrebat:

Am 15 ani. Vineri mi-am facut analizele. Toate bune, doar ca mi-a iesit glicemia 111 parca... Mi-a spus medicul de familie ca e cam mare. Azi mi-am luat-o iar, dar a fost dupa mancare si a iesit 117. Maine mi-o iau inca o data pe nemancate. Azi am sunat asistenta si mi-a zis ca nu e mare 117 dupa mancare. Vreau sa stiu, care e valoarea normala la varsta de 15ani si 3 luni? Sa incep sa ma ingrijorez? Multumesc! happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Dupa ce mananci, valoarea normala a glicemiei este de pana la 160, deci valoarea de 117 nu are nici o relevanta.
daca nu ai mancat nimic de peste 6 ore, glicemia ar trebui sa fie cuprinsa intre 90 si 110, deci valoarea de 11 este putin cam mare, cu conditia sa nu fi mancat absolut nimic in ultimele 6 ore inaintea recoltarii (doar apa simpla, nici macar o guma sau o cafea).

suntserios
| suntserios a răspuns:

Valorile normal ale glicemiei sunt pana la 110. Intre 110 si 125 e deja cam anormala.

Mai multe detalii o sa iti spuna un medic dupa niste analize complete si corecte

| 6Anonim9 explică:

Am uitat sa mentionez ca am fost si un pic racit... Deci nu stiu cat de reala este valoarea de 111... happy Scuze, am uitat sa mentionez asta in intrebare.