| Raul_Raul_1998_feAd a întrebat:

am 16 ani iar cartilajele mele de crestere s-au inchis, am 1.58 Mai exista vreo sansa de crestere, macar prin intinderea oaselor? Mentionez ca am coloana stramba (cifoza, scolioza si lordoza. Sunt destul de accentuate. Daca le voi trata mai pot crestere macar 5 cm?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Assy99 a răspuns:

Eu am 18 ani și 1, 45-1, 50 cm. Încearcă sa practici un sport(sala nu este sport*). Poți sa vizitezi un medic specializat care îți va spune exact ceea ce se va întâmpla cu corpul tău având in vedere problemele pe care le ai cu coloana.

| LoneGunman a răspuns:

Cresterea depinde foarte mult de alimentele care iti da parintii in primii ani de viata + genetica
eu am 1, 65 pe cand in familie mai toti barbatii is mai mari cu minim 10 cm ca mine.pana si mai toate femeile is mai inalte.
Dar am avut probleme medicale in copilarie.

| Adina23442 a răspuns:

Stai atârnat cu mâinile de un spalier și repeta asta de multe ori daca te doare coloana oprește-te.
Este cea mai folosita metoda de sportivi.

| MRBratu a răspuns:

Eu am 1.60 la 18 ani. Asa am rămas...

| anonimg a răspuns (pentru MRBratu):

Corpul va creste pana la 21 de ani. Poate fi ajutat prin practicarea unui sport -mai puțin sala, culturismul.
Recomand baschet, volei, înot.
Poate să fie si gena părinților. Dar nu as tine cont de asta.

| gabrielaaaa27ly a răspuns:

Iti recomand sa practici volei sau baschet, sau sa te agati în fiecare zi de o bara si sa stai vreo 15 min pe zi. Sau sa faci sala

| Anonimus149 a răspuns:

Ai mai crescut?