| dany179 a întrebat:

Am 16 ani si 1, 70 inaltime, stiu ca pot creste pana la 21 de ani, dar multe persoane mi-au zis ca la 16 ani iti atingi aproape maxumul de inaltime, si in plus nu am mai crescut in inaltime de un an, fac orice, am auzit ca bachetul te inalta, dar tinand cont ca nu am mai crescut de un an, am luat suplimete de calciu, am stat intins de o bara zilnic si totusi, intr-un an intreg nu am crescut deloc. va rog ziceti-mi ce sa fac sa ajung la 1, 80, fac orice.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Sophie_Domnisoara_1994 a răspuns:

Buna. La varsta ta, ar fi normal sa ai o inaltime cuprinsa intre 160-185. Desigur daca ai o inaltime sub limita minima atunci asta poate depinde foarte mult de factorii genetici precum si de factorii de mediu ( alimentatia, practicarea unui sport sau unor activitati fizice etc). Inaltimea definitiva este stabilita in jurul varstei de 16 ani la fete si 17 ani la baieti, dar la majoritatea tinerilor cresterea continua lent pana in jurul varstei de 25 de ani, deci nu-ti face griji!

1 răspuns:
| Evolution a răspuns:

E greu tare să te duci la un consult să vezi daca mai poţi creşte şi nu e adevarat ce spui tu acolo, odată ce hormonii de creştere s-au inchis nu mai poţi lua în înălţime, atletismul te mai întinde dar trebuie să te duci la un doctor sa vadă dacă mai poţi creşte, greu tare e sa te interesezi pe google.