| BaMBuS_3310 a întrebat:

Am 16 ani si inca mai am ata sub limba(frenul lingual) si nu pot zice bine R, nu pot sa imi ating ceru gurii ect...
Daca o tai la varsta asata voi vb normal? Sau nu mai are rost sa o tai?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| DouaFese a răspuns:

Hey!
Am o colega de cls cre are acceasi problema.
Ea merge la ore de logopedie sh a ajutat-o cat de cat.
Nu cred ca e bine sa o tai.Si nu cred ca merita deoarece are nevoie sa se vindece si rezultatul nu este garantat.
Eu zis ca faci exercitii!
fundita?smug

| Daana_3623 a răspuns:

Hm.Si eu ma confrunt cu aceiasi problema.cel putin ma confruntam. La mine e mai mic frenul lingual. Sunt putin "rrita" dar nu am probleme cu asa ceva. daca vrei poti incerca sa faci logopedie.Dar nu garantez ca va merge asa cum doresi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut.

Da, poți să îl tai și nu vei mai avea nici o problemă. Și eu mi l-am tăiat abia la 13 ani, plus că am și bracket-uri. Deci, da, nu cred că e nici o problemă, dar ai putea să îți întrebi dentistul.

Succes!