| Quency a întrebat:

Salut, TPU!
Am 20 de ani și am vaga impresie că am o problemă legata de stres.
Mai exact ma stresez foarte tare din cauza micilor probleme. Cel mai recent exemplu este că eu fiind plecat în străinătate, un prieten se ocupa de mașina mea în țară în ceea ce privește ITP-ul și cauciucurile pentru iarna, iar pe drum spre vulcanizare i s-a aprins in bord martorul ESP. E o chestie minora, după ceva timp el s-a stins însă problema mea e că mă gândesc excesiv de mult la ce s-ar putea întâmpla... eu când vin în țară am nevoie de mașina ca de aer deoarece am super multă treaba iar acum capul meu sta doar la "Dacă mă lasă pe drum spre iubita mea?, Dacă se strica și ma lasă pe drumuri fix în seara de Ajun sau Crăciun?, Să fie ceva grav?", și asa am ajuns sa stau și sa ma gandeac și sa ma stresez într-una pe tema asta, stau și mă gândesc la ce e mai rău, caut și întorc forumurile căutând răspunsuri.
Acum, ce am scris mai sus este cel mai recent exemplu ce mi s-a întâmplat, în general când apar astfel de probleme minore ma stresez enorm și ajung în același statiu, gandindu-ma la ce poate fi mai rău și căutând disperat răspunsuri, culmea ca uneori nici răspunsurile găsite nu mă fac să scap de stres...
De ce mi se intampla asta? De ce ma stresez și ma gândesc atât de mult la chestiile minora care totuși au o rezolvare. Sa fie semn de anxietate sau ceva de genul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Celestina003 a răspuns:

Înseamnă că tu îți pui singur presiune și îți creezi probleme în capul tău. E ca și cum ai vorbi cu tine într-un mod negativ, fi mai blând cu tine. Trebuie să înveți să fii mai calm și mai răbdător cu tine, să nu te lași copleșit de gânduri. Dacă reușești să îți controlezi reacțiile, vei face față mult mai bine situațiilor. Ai grijă de tine și încearcă să gândești mai pozitiv! Tu singur ai grijă de mintea ta, tu singur vorbești cu tine însuți.....si îți pui atâta presiune, respecta-te mai mult, Nu știu sigur daca se poate să fie vorba de frica de necunoscut sau de teama că lucrurile nu vor merge cum îți dorești. Când îți faci grijă de prea multe lucruri mici.E important să îți dai seama că multe dintre aceste temeri nu sunt atât de grave pe cât le simți și că poți să te descurci cu ele mult mai ușor decât crezi.

Asa face si mama mea sincer, și mai mult ma enervează pe mine, eu cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit să rămân calmă, având încredere in mine ca ma voi descurca in orice situație, cu versetul asta.
Da, în Biblie găsim versete care ne încurajează să nu ne lăsăm copleșiți de frică și stres. Un exemplu este :

„Nu vă îngrijorați de nimic, ci în orice lucru, prin rugăciune și cerere, cu mulțumiri, să faceți cunoscute cererile voastre lui Dumnezeu. Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, va păzi inimile și gândurile voastre în Hristos Isus.

1 răspuns:
| YoungDogIceKilla a răspuns:

Sa nu te mai stresezi si eu am problema