Buna.
1. in primul rand timpul petrecut in mediul online sau in fata tvului NU este o solutie pentru a combate depresia ci este o solutie sigura pentru a o inrautati, deci daca ai semne de depresie sau consideri ca esti deprimat, suparat NU sta in fata unui monitor cu gandul ca-ti va trece ci IESI AFARA in aer liber, incearca activitatile in aer liber de ex joaca cu mingea, inaltarea unui zmeu sau a unui balon, plimbatul cainelui, un picnic in aer liber, intalnirea cu prieteni, cititul unei carti etc... orice dar nu cufundarea exclusiv in mediul online, asta ar putea fi de fapt sursa depresiei tale te-ai gandit?
2.Ce fel de pastile?
3.Se intampla des ca sa plangi fara a gasi niciun motiv supararii tale?
Sau exista un motiv ascuns in inima ta care te determina sa plangi?
4.De cat timp ai probleme cu somnul? Cate ore dormi pe noapte? Cat de greu iti este efectiv sa adormi? Ce te tine treaz noaptea?
5.Nu ai pofta de mancare sau ALEGI intentionat sa mananci doar dulciuri si eventual fast food?
6.Esti stresat si anxios in contexte sociale?
7.Cat de des se intampla acest lucru? Ce anume iti produce stresul?
8.Din ce motive?
9 si 10.Gasesti vreo explicatie acestor ganduri? Un,, de ce,, imi doresc asta?
11. 9, 10 si 11 exista o legatura intre de ce vreau sa ma ranesc, de ce vreau sa mor si de ce ma simt trist? Ai gasit raspunsul la intrebarea de ce ma simt trist? Ce anume ti-a determinat tristetea? In primul rand.
12. Ceva tot trebuie sa functioneze, chiar daca nu e,, extrem,, si nu implica politia. Te-ai gandit ce anume? Gandeste-te!
13.Ganeste-te ce ai putea face sa schimbi situatia.
Ti-am pus aceste intrebari ca sa-ti raspunzi singur la intrebarea ce anume a produs depresia mea? Cand iti dai seama de cauzele care ti-au determinat starea probabil vei reusi sa gasesti si un raspuns la intrebarea cum sa-mi vindec rana cauzata de depresie?
Ti-as recomanda sa vorbesti cu cineva, ai pe cineva apropiat si de incredere cu care sa vorbesti si in fata cui sa te descarci? Poti sa vorbesti cu un psiholog?
Posibil să ai un început de depresie, dar nu o lăsa așa. Încearcă să vorbești cu părinții tăi pentru că ei îți vor binele, lor le pasă cu adevărat de viața ta. Poate ar trebui să vorbești și cu cineva specializat în astfel de probleme! Te vei simți mult mai bine și te va ajuta să depășești această perioadă cu brio. Totul va fi bine!
Cel mai probabil da. Te înțeleg perfect, de aceea mă consider în măsură să îți răspund. Ai nevoie de o schimbare a minții, de o schimbare a gândirii... întrucât depresia este o boală ce afectează mintea, acolo există niște dezechilibre hormonale. Caută Scopul vieții, acel Scop care te poate face fericit.
Cel mai nobil și fericit scop este acela de a-I închina viața Domnului Iubirii, adică Lui Hristos.
Dacă nu mă crezi, caută și o să afli că așa e. Dar caută și nu lăsa depresia să îți fure toată vlaga și bucuria. E frustrant.
Numai bine!
chesse1337 întreabă: