| TomaKa1900 a întrebat:

Am aflat dintr-o soapta a mamei catre un doctor ca sunt talasemic minor.CE INSEAMNA ASTA? De ce ar ascunde acest lucru?
Si inca ceva: Mi-am facut niste analize (de sange) si am auzit la telefonul ei ceva de INR, ca valoarea este peste 4, de ce ar ascunde si acest lucru?
Sunt grave aceste lucruri?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Beta talasemia minora este o forma de anemie ereditara (se transmite de la o generatie la alta), destul de frecventa la populatie, de cele mai multe ori descoperita intamplator. Este de multe ori confundata cu anemia feripriva (adica cea prin deficit de fier) atat clinic, cat si la analiza sangelui. De aceea e important sa nu ne grabim sa dam fier oricarei persoane palide.

Beta-talasemia minora face parte din grupa talasemiilor (anemii provocate de o sinteza anormala a hemoglobinei). Datorita acestui fapt, maduva osoasa produce hematii cu aspect specific : mici, palide, si multe la numar (microcitoza, hipocromie, eritrocitoza), desi nivelul de fier din sange e normal.
Din grupa talasemiilor, pe langa beta-talasemia minora (care este o forma usoara de boala) mai exista si alte tipuri (intermediara si majora) care au manifestari mai zgomotoase si prognostic mai sever.Sursa:http://www.clinica-anima.ro/....../index.php

| kristianelektrik a răspuns:

Sunt de acord cu Pingu69

| Pingu69 a răspuns:

Mai bine intreaba-l pe doctor>> funda*

| primejdia a răspuns:

De ce iti pierzi timpul aici, intreband niste straini cand poti foarte bine s-o confrunti pe mama ta, sa-i spui ca ai auzit-o spunandu-i doctorului si s-o intrebi ce inseamna...