anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am auzit ca alunitele pot fi canceroase daca nu sunt complet rotunde(adica marginile unei alunite sa fie deformate, sau ceva de genul) Eu pe toate le am asa si ma ingrijorez. E adevarat? si mai am una la ochiul drept care este si un pic iesita in afara.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Sunt cancerigene la cei care au priapism.

| CuriousStuff a răspuns:

O alunita cancerigena isi schimba culoarea, forma si dimensiunea. de obicei se fac negre inchis si cresc in dimensiuni. Si pielea de langa ele devine rosie. Ca sa stai linistit mergi la un control dermatologic.

| MedRex a răspuns:

Un pas in evaluarea posibilitatii de malignizare a unor nevi (alunite) este asa numitul ABC(D) - adica apreciezi suprafata, marginile, culoarea si dimensiunea. Daca recent vre-unul din parametrii astia s-au modificat e necesara o evaluare dermatologica. Daca alunita zemuieste, curge sange din ea sau se ulcereaza atunci e obligatoriu mai ales ca acestea sunt semne de posibilitate a cancerului de piele.