| PustiuD a întrebat:

am avut varicela iar acum toat bubitele mele sau uscat si nu mam abtinut sa nu rup cateva de prin cap dar ma intreb mama zice ca nu are nimic doar ca o sa-mi ramana semne dar eu ma intreb oare doar atat? daca fac baie sau altele se intampla ceva se pot agrava? eu nu cred fiidca toate sau uscat de acum trebuie sa cada

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Janina
| Janina a răspuns:

Fa baie fara grija, nu se intampla nimic.

2 răspunsuri:
| Raniia a răspuns:

Mama ta are dreptate, nu mai patesti nimic rau, nu te mai ingrijora.O sa-ti ramana urme acolo unde te-ai scarpinat si ai rupt bubitele.Baie poti sa faci dupa caderea crustelor.Nu mai este necesar sa stai in casa daca toate veziculele au format cruste. Bucura-te de vacanta si zapada de afara!

| Empathizer a răspuns:

Mama ta are dreptate, in afara de niste cicatrici mai urate nu ai ce sa patesti. Oricum vor fi ascunse in par.

Ca sa poti face baie generala e necesar sa astepti sa cada toate crustele. Un dus extrem de scurt cu apa calduta si fara sapun este insa acceptabil, cu conditia sa nu te freci cu prosopul dupa aceea, ci doar sa te tamponezi usor, ca sa nu mai rupi si ale cruste, pentru ca micile rani se pot infecta, daca ai ghinion.
Nu iesi in lume pana nu-ti cad toate crustele, inca ii mai poti imbolnavi pe ceilalti.