| adytza1998 a întrebat:

am cazut cu bicicleta ni am o rana foarte urata la mana si in zona soldului cu ce sa le tratez are ceva daca dau cu pudra de talc pentru ca nu au facut coaja

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Zenithf a răspuns:

Ranile trebuie spalate cu apa cu sapun, ca sa indeparteze murdaria si sa elimine (cica 99%, cum ii in reclama) bacteriile. Apoi, peste rana se presara pulbere de Baneocin, un antibiotic de uz extern. Mai multe despre medicament:
http://www.sfatulmedicului.ro/medicamente/baneocin-pudra_11146

5 răspunsuri:
| valentingb a răspuns:

Mergi la farmacie si cere Mercurocrom. E o solutie apoasa, rosie, care atunci cand se usuca, usuca si rana. Dureaza cam un minut. Dupa ce rana se usuca si ai un strat fin de coaja, poti folosi creme pentru cicatrici sau pentru rani profunde, tot de la farmacie.

Mercurocrom e foarte rar, nu stiu daca gasesti. Foloseste doar crema, daca nu gasesti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Da cu apa oxigenata mai bine, te ajuta foarte mult.
Te pup!

| G2225hda a răspuns:

Da cu biter,e bun, se gaseste la Plafar, e natural, da-te cu creme, cauta la farmacii

| Flavius2106 a răspuns:

Foloseste Biter, ajuta foarte mult!

| Stefanel1234 a răspuns:

Date cu rivanol sau apa oxigenata si ia-ti de la farmacie o pudra speciala de rani costa lei una si apoi pune un plasture su daca nu consulta un medic