| rem1x70 a întrebat:

Am facut conjunctivita acum 4 zile si iau tratament acum. Ideea e ca de cand iau tratamentul ma cam dor ochii si capul in conditii suportabile. Imi puteti spune va rog ce se intampla sau ce as putea sa fac? O sa ma duc si la un oftalmolog... si mai am o intrebare referitoare tot la treaba asta: de cateva luni de zile nu prea pot sa dorm noaptea pentru ca atunci cand inchid ochii, am impresia ca imi cresc foarte tare pana explodeaza iar dupa ce ii deschid, nu mai am nimic. Totusi ma simt mai in siguranta atunci cand imi pun ceva peste ochi (un tricou sau un prosop) si doar asa pot dormi. Totodata de cand am inceput sa dorm cu ceva peste ochi, am inceput sa fac si conjunctivita mai des (deja e a doua oara asta). Spuneti-mi va rog ce e de facut. Tin sa precizez ca stau foarte mult cu ochii in calculator si telefon si ma culc foarte tarziu (gen 2 - 3 noaptea) pentru ca pana atunci nu pot sa adorm. Dar asta nu prea tine de subiect cred... asta e pentru ca mi-am stricat somnul de cand invatam noaptea...
Multumesc si astept raspunsuri cat mai multe si amanuntite.
Funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nu am inteles bine?
Iei tratament pentru "conjuctivita" si inca n-ai fost la un oftalmolog?
Te joci cu vederea? In caz extrem poti si orbi!
Statul indelungat in fata calculatorului, mai ales daca contrastul / luminozitatea este mare si caracterele sunt foarte marunte, pot cauza asemenea dureri la ochi si de cap, iar cu timpul situatia se poate agrava!
Este recomandat sa-ti indrepti vederea in alta directie macar in intervale de 5 minute, sa faci exercitii de vedere adecvate, specifice.
Si NEAPARAT sa te consulti URGENT cu un medic oftalmolog, fiindca poti chiar orbi in caz de neglijenta!

| Holy2010 a răspuns:

Cine ti-a prescris tratamentul? Cine ti-a pus diagnosticul?! Sper ca nu vecina, prietenii, portarul sau chiar tu! Conjunctivita faci pentru ca probabil ce iti pui pe ochi nu e perfect curat. Ochiul e un organ sensibil. Probabil te si freci la ochi cand esti obosit fara macar sa realizezi si introduci astfel patogeni. Sau poate nici macar nu e vorba de conjunctivita ci de un glaucom pentru ca ai descris senzatie de tensiune intraoculara. Noi nu avem de unde sa stim si nici tu asa ca lasa tratamentele dupa "ureche" si mergi la medic.

| rem1x70 explică:

Am fost la medicul de famile si m-a consultat fiindca tot o data lucreaza si ca oftalmolog. A stiut ce sa imi dea + de asta, am zis ca ma duc la un oftalmolog, ma refeream la un oftalmolog specializat... nu am luat tratament dupa ureche. Si chestia cu glaucom-ul nici macar nu se trateaza. Iar glaucom-ul e cu totul alta treaba.