| Visrass a întrebat:

am facut niste analize si mi-au iesit toate bune in afara de HDL colesterol... mi-a iesit 36 si nu stiu ce inseamna... cine ma ajuta va primi funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| anne2002marie a răspuns:

Nu m-i se pare a fi grav dar ca sa stii daca e bine uita-te in dreapta analizei care te intereseaza si vezi daca e intre cei doi termeni... Daca nu depaseste sau e mai mica cu putin atunci nu-i o problema dar daca diferenta e prea mare mai bine consulti un medic...

| pietrean a răspuns:

HDL,este colesterolul bun(LDL, este colesterolul rau). Intre cele doua trebuie sa fie un echilibru.
Valoarea de 36mg/dl este buna.
Pentru barbati ar trebui sa fie peste 35mg/dl, iar pentru femei 40mg/dl.
Colesterolul total este cuprins intre 120-220, iar LDL(colesterolul rau), intre 0-130.
Colesterolul(grasimea),se poate depune pe artere(se face aterom) si din acest motiv, circulatia sangelui este deficitara. Poti avea probleme cu circulatia periferica(maini-picioare reci, varice), cu inima, cu creierul(nu se mai oxigeneaza corespunzator).

| doctoressa a răspuns:

HDL este fractiunea buna a colesterolului, iar normal ar fi ca valoarea acestuia sa depaseasca 50 mg/dl.
http://www.i-medic.ro/analize/test-hdl-lipoproteine-cu-densitate-inalta