| Stefan927 a întrebat:

Salut TPU, am fost la medicul dermatolog si mi-a zis ca ma scabie, acum iau tratament-ul prescris, de miercuri nu ma mai fost la școală iar părinții mei vor ca de luni sa ma duc, chiar daca inca îmi ies bube si încă sunt in tratament, e normal sa ma duc la școală chiar daca încă sunt contagios? Mie nu mi se pare normal!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Nirvanaaa a răspuns:

Nu, este contagioasa. Pana nu se diminuează simptomele nu poți merge in colectivitate. Dermatologul bănuiesc ca ți-a zis cât sa stai in casa. Poți da și altora. Cât timp îți iei și iei tratament trebuie sa stai acasa. Sigur ți se va da scutire medicala.

| mi25 a răspuns:

Trebuie sa stai acasa pana se vindeca, asa cum ti-a spus medicul dermatolog.
Spune-le parintilor ca pot fi acuzati de Nerespectarea măsurilor pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase.