Poti sa mergi la un medic dermatolog si fara trimitere de la medicul de familie, cauti un cabinet particular si mergi, pretul pe consult nu poate fi mai mare de 100-200 de lei, bine exista si exceptii, si la mine-n judet unii cer 100 de lei altii 400 de lei, e dupa ce specialitati in plus are fiecare si dupa lacomie.
Cel mai bine cauti medici dermatologi din orasul tau pe google, citesti recenzii, vezi date de contact suni intrebi pret si te programezi unde vrei.
"am keratoza foliculară, cand am fost [la medic] a spus că nu am,"
dacă doctorul a zis că n-ai, ce o tot dai cu boala asta?
Poate că intr-adevr nu ai nimic. Cine ti-a dat diagnosticul keratoza foliculară? Poate că ai pielea mai albă și lumina soarelui evidențiază orice punctuleț de pe corp. Nu te mai lega de orice chichiță.
Dacă esti foarte nelinistit, te intorci la medicul de familie si-l rogi totusi sa iti dea un bilet de trimitere catre dermatolog, pentru liniștea ta (chiar așa să-i zici!). Mai bine aștepti să îți faci programare, decât să mergi la privat și să arunci banii, doar fiindcă îi ai...
Daca medicul de familie te refuză mereu, poți să-l și schimbi, inscrie-te la altcineva, tu doar il alegi si mergi să vorbesti cu el. Și face el totul, adică transferul.
Citeste aici despre boala pe care crezi că o ai:
https://celebritatea.ro/......ti-trata/.
De consult la dermato poti sa ai parte si in spitalul de stat, contra cost, fara trimitere. E mai ieftin ca la un cabinet privat.
Si eu am un medic de familie caruia nu ii pasa se ocupa mai mult cu documente.
Dușuri scurte de max 10 min și dese, apa sa fie călduță, evitați purtatul hainelor strâmte și din material sintetic, folosiți după duș creme hidratante, nu va epilati cu creme sau cu lama, e recomandata epilarea cu laser, ma rog pentru cine și-o permite! Totuși mai mergeți la un dermatolog pentru o a doua opinie si această boala este posibil mostenita genetic de la cineva din familie, poate investigati si aflați ceva. Oricum nu va afectează sanatatea. Gândiți-vă că eu am psoriazis! Capul sus!?