Daca nu arzi toate grasimile, ele se depoziteaza. Azi, maine, poimanie si asa ajungi obez, ca ai prea multe grasimi. Daca mananci grasimi si faci sport, ele se ard si nu mai are ce sa se depoziteze.
Prima fraza se refera la faptul ca grasimile au rol energetic, printre altele, in organism, mai exact, 1g de grasimi elibereaza prin degradare aproximativ 9, 3 kcal. A doua fraza explica ce se intampla daca grasimile sunt in cantitate prea mare, daca corpul nu are nevoie de ele, se depoziteaza ca rezerve, insa aceste rezerve cresc din ce in ce mai mult, in cazul sedentarismului, sau daca pur si simplu aportul de energie depaseste consumul de energie, cel putin in prima faza, apoi obezitatea se mentine chiar daca aportul de energie este egal cu consumul. Ar mai fi cazul in care numarul de grasimi este prea mic pentru consumul de energie, atunci apare inanitia, opusul obezitatii, la care se elimina intai glucidele si abia apoi rezervele de grasimi. Aportul zilnic de grasimi s-ar situa intre 25-160 g, insa depinde mult si de activitatile fizice depuse. De asemenea, glucidele neconsumate de organism se transforma la randul lor in grasimi pentru a putea fi depozitate.
Oricum, grasimile mai au si alte roluri, pe langa cel de a furniza energie. Au si rol plastic, adica se gasesc depozitate in jurul organelor pentru protectie mecanica (ex: grasimea din orbita, care protejeaza globul ocular), sau protectie termica (stratul subcutanat de grasime cu rol de termoizolatie). De asemenea, exista si un rol functional, unele grasimi sunt precursori ai unor hormoni (ex: colesterolul este precursor pentru glucocorticoizi, mineralocorticoizi si pentru hormonii sexuali) si ar mai fi si fosfolipide cu rol in coagulare.