anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am mai pus aceasta intrebare aici, insa tot nu m-am lamurit cu privire la acest aspect. As dori ca de aceasta data sa primesc un raspuns de la cineva care se pricepe sau lucreaza in domeniu, va multumesc. Cam de 4 luni de zile tin un regim alimentar si fac sala in fiecare zi de luni pana vineri; alimentatia mea zilnica este: 06:00 un sfert dintr-un pahar pun lamaie dupa umplu paharul cu apa calduta, dupa un sfert de ora mananc un iaurt unde pun 3-4 lingurite de ovaz si 1 sau 2 de miere. Pe la 10:00 mananc din cand in cand 10 migdale iar la 12:00 mananc cam 100 grame pipet de pui sau somon afumat cateodata mananc si 2 oua fierte si cam atat. Pe la 15:00 mananc un mar iar la 18:00 cand vin acasa de la serviciu mananc o salata de rosii cu castraveti cu 100 g piept de pui si cam atat. Dupa la ora 20:00 pana la 21:00 merg la sala, unde fac doar bicicleta timp de o ora cu nivelul 5, adica aparatul imi spune ca ard undeva pe la 300-400 de kalorii sau ceva de genul. Dupa ce vin de la sala mananc neaparat o grefa iar recent am inceput sa beau ISO Whey, de la "pro nutrition" (proteine) si inainte sa plec la sala cu 10 minute beau si o canuta de carnitina (asta cu proteinele si carnitina le iau cam de o luna de zile) e ceva recent. Tin sa mentionez ca am slabit foarte mult, 40 de kilograme, de la 120 la 80 de kilograme, insa problema la mine este ca in ultima perioada ma simt slabit, am insomnii cateodata, poate si din cauza stresului de la serviciu, cateodata am si ameteli, am citit recent ca ar fi din cauza lipsei de fier nu stiu exact, astept sa-mi fac niste analize dar cum se misca lucrurile la noi in tara, eu astept de o luna de zile sa fac analize cu trimitere si tot degeaba, doamnele de la receptie nu raspuns. Iar cea mai importanta intrebare este ca a inceput sa mi se rareasca parul mai ales in zona din fata si am si mancarimi in zona din fata, parca simt ca-mi pune cineva acid pe scalp cam asa ma simt, eu nu am in familie membrii cu chelie, ba chiar tatal meu si bunicii mei au avut si au un par foarte des, foarte bogat, disperarea mea ar fi sa raman chel dar sa stiu macar daca e de la alimentatie sau de la altceva, o fi de la stres? Va rog tare mult sa ma ajutati, sunt cam disperat, imi pica parul cam des, am uitat sa va spun ca am fost la dermatolog unde nu mi-a zis mai nimic, mi-a zis ca trebuie sa incep sa mananac cum mancam inainte, dar eu inainte mancam numai prostii, dulciuri, la ore neregulate etc. Voi ce spuneti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

E posibil sa ai problemele astea din cauza ca ai niste deficiente. Pt par sunt esentiale in primul rand proteinele (ceea ce la tine nu lipsesc acum), apoi fier, vitamine. Nu neaparat sa mananci ca inainte dar sa mananci in asa fel incat sa nu ai deficiente, adica sa mananci proteine (carne, oua, branza etc), legume, fructe (dar nu mi se par chiar asa necesare, un fruct pe zi e ok), cereale (dar nu din alea Nesquik sau mai stiu eu ce, ovazul e foarte bun), oleaginoase etc. Nu este necesar sa mananci aceste lucruri zilnic, e bine sa le alternezi sau sa mananci cate putin. Tu fiind asa activ chiar nu e nevoie sa faci foamea.
Daca nu iti lipsesc aceste lucruri din dieta nu vad de ce ai avea probleme cu parul. Parul mai poate cadea si din cauza stresului.

| Andrei007007 a răspuns (pentru Bondarel99):

Am omis sa adaug ca seara la ora 18:00 sau in weekend, la ora 12:00 mancam si putina branza de oaie, cam 5-6 furculite, insa din cate am inteles la mine e problema cu caloriile, eu consum foarte putine calorii zilnic, cam 800 de calorii daca este sa facem un calcul sau chiar mai putin, nu prea e normal, iar dulciurile nici nu le-am luat in calcul. Eu inainte eram o persoana foarte sedentara, adica stateam si nu faceam mai nimic decat sa mananc dulciuri si alte prostii, iar dintr-o data m-am decis sa pun capat acestui stil de viata si am inceput sa fac sala, aerobic exact cu ti-am spus mai sus, iar pe fiecare zi mananc exact la orele mentionate, exact acele alimente fara sa exagerez cu ceva. Multa lume mi-a zis ca sunt o persoana ambitioasa, dar ambitia mea se termina cand incep sa am probleme de sanatate. Eu vreau sa ma indrume cineva, ce sa fac, ce sa mananc iar eu asta voi face, vreau sa-mi sculptez corpul, sa am si eu patratele, acum cand vad ca-mi vin foarte bine tricourile L ma simt foarte bine, insa mi se vede putin grasimea (sau nu o mai pot numi grasimea de pe abdomen, cred ca mai degraba e pielea lasata). Vreau sa ajung sa port tricouri cu marimea M, dar pana atunci vreau sa vad daca am probleme de sanatate sau nu.

| Bondarel99 a răspuns (pentru Andrei007007):

Schimbarile bruste din alimentatie, stresul, mostenirea genetica pot fi cauzele in cazul tau. Vezi daca tatal sau bunicul tau au avut chelie de la varsta ta.
Si vezi ca sunt zrci de canale pe Youtube de unde poti invata ce sa mananci, cat, cum dar si despre sport, sala. In romana nu prea sunt (era un tip Nicolas parca) dar in engleza gasesti o gramada de clipuri.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Salut! Regimul alimentar trebuia sa ti l dea un medic nutritionist calibrat pe tipul tau de organism kilograme inaltime varsta si tip de activitate efort pe care il faci, dar tu ai luat decizia total gresită de a i ti face tu propriul regim doar din dorința de a slăbii de a pierde kilograme, dintr o data tu nu i ai mai dat organismului ceea ce avea el nevoie cantitatea de energie, l ai stors cu exercitii mincat putin, e si normal ca acum vei culege niste roade nasoale, dermatologul la care ai fost ti a zis binew, sa maninci cum mincai inainte, ca tu ai dereglat tot organismul printr un regim total aiurea si contraindicat, poti face rău in loc de bine, du te la un medic nutritionist si cere i sa i ti faca o schemă de regim adaptată organismului tau, ce varsta ai?

| Andrei007007 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

23 de ani, am 183 cm, insa vreau sa stiu, daca incep sa mananc cum mancam inainte e posibil ca parul sa-si revina? Sau nu mai exista cale de intoarcere?

Răspuns utilizator avertizat
| GabiDumitrescu a răspuns:

Eu spun ca nu esti sanatos la cap si efectiv faci foamea.

| Andrei007007 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

La 600-700 de calorii / zi cred si eu ca nu sunt sanatos la cap, dar cel mai important ar fi sa-mi revin la normal, nu la 120 kg, dar sa ma pastrez la 83 de kg care le am acum. Pielea din ce observ s-a micsorat, m-am simtit bine pana acum, insa de vreo 3-4 saptamani am probleme cu ameteala, senzatia de rau, etc.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Andrei007007):

Incearca sa maninci normal si sa fii mai activ. Nu de alta, dar dupa perioade de astea de foame, organismul va depune rezerve din reflex si nu ai facut nimic. Maninca normal, fa activitate fizica, lasa sa slabesti incet si sigur.

Răspuns utilizator avertizat