| Eastwood a întrebat:

Am niste probleme de memorie, daca le pot numii asa. De exemplu daca am avut o convorbire importanta acum 2 luni cu date importante de tinut minte, imi amintesc foarte vag, si nu numai asta, in general parca ma lasa memoria. Chiar nu stiu ce pot sa fac sa remediez situatia sau sa o imbunatatesc.
Daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi as fi recunoscator!
Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| CuriousStuff a răspuns:

Depinde de complexitatea informatiilor si de "performantele si antrenamentul" creierului tau. La o adica e perfect normal sa nu tii minte informatii daca nu iti antrenezi mintea constant sa poata sa retina acele informatii si acele informatii sunt de exemplu numere sau ceva greu de retinut.
Daca te inchid intr-o camera unde nu ai pix, telefon sau orice pe care sa-ti poti lua notite si iti spun un numar de 10 cifre si litere si iti spun ca daca il retii iti dau 1000 de lei dar te mai tin in camera aia o zi, in asa fel incat sa nu poti sa notezi acel sir de numere iti garantez ca o sa uiti jumatate din el pana a doua zi, asta in cazul in care nu ai facut un obicei din a memora numere sau nu ai o tehnica foarte buna. happy
Pentru probleme serioase cu memoria ar trebui sa mergi la un consult medical, dar ce ai tu nu suna a ceva grav. Trebuie doar sa-ti exersezi memoria mai mult.

| Eastwood explică:

Cum aș putea mai exact sa-mi imbunatatesc memoria?
Prin ce anume de exercitii?

| CuriousStuff a răspuns:

Sa citesti, sa inveti zilnic diferite lucruri, indiferent de ce natura. De exemplu poti sa citesti care sunt ultimele descoperiri, sa citesti ca s-a gasit apa pe luna si pentru asta a fost nevoie de prabusirea unui satelit intr-un crater si alte astfel de detalii si sa vezi daca a doua zi mai stii ce ai citit... Sunt si jocuri pentru memorie, dar parerea mea e ca cea mai buna metoda este sa citesti si sa "inveti".
Cat despre suplimente, pentru ca am vazut raspunsul de mai sus. Pe langa faptul ca nu e recomandat sa iei suplimente de niciun fel daca nu ai nevoie de ele (Si in cazul tau nu e nevoie) lecitina luata vreme indelungata face mai mult rau decat bine. Corpului nostru ii ajung suplimentele pe care le luam din mancare daca ne alimentam corespunzator. Nu are nevoie de absolut nimic in plus.

1 răspuns:
| Oprea_Adriann_1995 a răspuns:

Lecitina este un component vital al neuronilor, pe care ii protejeaza fata de substantele nocive.

Daca nivelul acesteia creste, automat creste si metabolismul local cerebral si capacitatea de oxigenare a creierului. Din aceste considerente, imbunatateste functiile de memorare atat la tineri, cat si la varstnici.
Vestea buna e ca o poti achizitiona usor de la farmacii. Nu este considerata un medicament ci un supliment. Pe langa asta iti pot recomanda sa te apuci de sport, astfel imbunatetesti circulatia sangelui ceea ce duce la multe alte avantaje. Ai grija de asemenea la alimentatie, nu uita ca suntem ceea ce mancam.
La revedere! happy

| doctorandus a răspuns (pentru Oprea_Adriann_1995):

N-are nevoie sa o cumpere de la farmacie, lecitina se gaseste in diverse alimente: http://www.ukfoodguide.net/e322.htm

| Oprea_Adriann_1995 a răspuns (pentru doctorandus):

Da, si asta e adevarat, dar eu ma gandeam la ceva mai rapid.